Nu bryder han tabu: - Jeg er homoseksuel

Én af Norges mest profilerede dommere står frem og fortæller, at han er homoseksuel

Tom Harald Hagen er sprunget ud. Foto: Ritzau Scanpix
Tom Harald Hagen er sprunget ud. Foto: Ritzau Scanpix
Følg Fodbold

I fodboldens verden er der meget få homoseksuelle. Det er i hvert fald konklusionen ud fra, hvor mange der åbent har fortalt, at de er homoseksuelle.

Den virkelige konklusion er formentlig, at kun meget, meget få har turdet stå frem og åbent erklære deres seksualitet i frygt for, hvordan det vil blive tage imod af omverdenen - en omverden, der i fodbold ofte er præget af en machokultur.

Nu har den norske topdommer Tom Harald Hagen taget et skridt i den modsatte retning. I et interview med avisen Glåmdalen fortæller han, at han er homoseksuel.

Ekspertens råd: Her er vækstmaskinerne mod FCM

- Jeg føler, at tiden er moden, og jeg kan ikke forestille mig, at det bliver andet end positivt.

Den norske topdommer er efter interviewets offentliggørelse blevet hyldet af adskillige på sociale medier, og også i det norske fodboldforbund klapper man i hænderne over, at Tom Harald Hagen har talt åbent om sin seksualitet.

- Der er selvsagt ikke noget sensationelt i, at Hagen er homoseksuel. Men i erkendelse af, at homoseksuelle mænd hidtil ikke har fundet en tryg arena i fodbolden, er det vigtigt og godt, at en stor profil i topfodbolden vælger at fortælle åbent om det.

- Jeg vil derfor gerne rette en inderlig tak til Tom Harald for det skridt, han i dag har taget for os alle, skriver Lise Klaveness, der er elitedirektør i fodboldforbundet, i en SMS til Aftenposten.

44-årige Tom Harald Hagen har dømt 248 kampe i Norges bedste fodboldrække, og han har også været på en lang række internationale opgaver - herunder syv kampe i Champions League-gruppespillet og 13 kampe i Europa League-gruppespillet.

Otte minutter i helvedet

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind