Nu hader de Zlatan - lige til lokummet

Rasende Malmø-fans har hængt lokumsbræt på Zlatan-statue

Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold

Hvis man havde spurgt i Malmø for et par dage siden, så ville de lokale fodboldfans ikke være et sekund i tvivl om, hvem der er byens stolteste søn.

Faktisk var indbyggerne i Skånes største by så stolte af fodboldikonet Zlatan Ibrahimovic, at man i oktober rejste en statue af den succesrige og selvbevidste angriber.

Men efter, at Zlatan onsdag chokerede hele fodbold-Sverige med nyheden om, at han har købt sig ind i Stockholm-klubben Hammarby, skal han nok vente lidt med at kigge forbi den by, hvor han voksede op og fik sin fodbolddebut.

Nu har piben nemlig fået en anden lyd, og flere har allerede krævet, at statuen pilles ned igen.

Og mens de venter på nedrivningen, er Zlatans  hoved på statuen allerede blevet tildækket, ligesom et lokumsbræt ikke efterlader nogen tvivl om, hvor de lokale mener, at den faldne helt hører til.

Statuen er også blevet udstyret med et skilt, der foreslår, at statuens straks rykker til Stockholm.

Imens fortsætter Malmø-fanen Tomas Ruzic med at arbejde på at komme af med statuen, og allerede ved middagstid havde flere end 1300 mennesker skrevet under på hans indsamling.

- Jeg tror, at den kommer til at forsvinde. Jeg synes ikke, man skal udsætte den for hærværk, men jeg bliver ikke overrasket, hvis det sker. Hvis man ikke fjerner den, vil der blive begået hærværk. Folk ser det som forræderi. Det er måske stærke ord, men han er ikke MFF'er mere, siger Tomas Ruzic til Aftonbladet.

Zlatan Ibrahimovic er formentlig helt og aldeles upåvirket af virakken, selvom han nok har undervurderet, hvordan man ville reagere i Malmø.

Først kom lokumsbrættet. Siden blev der hængt flere sager på statuen. Foto: Ritzau Scanpix.
Først kom lokumsbrættet. Siden blev der hængt flere sager på statuen. Foto: Ritzau Scanpix.
 

- Det har intet med MFF at gøre. Når det handler om MFF, taler vi om fodboldspilleren Zlatan. Jeg tror, at de i Malmø respekterer det her. Jeg har et godt forhold til MFF og har altid haft det. Men det her har intet med mig som fodboldspiller at gøre. Jeg tror, at de i Malmø er glade på mine vegne, sagde han således, da Hammarby-aftalen blev offentliggjort.

Malmø-fans vil af med Zlatan-statue

 

Fans raser over Zlatan: - Betyder ikke noget længere

TV2 køber rettigheder: Får Ronaldo og Messi på plakaten

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+