Nu kommer det: Grønt kort

Det kan være, at dommerne snart skal til at have mere end bare gult og rødt kort med sig på banen. I Sverige prøver man nu også med et grønt

I Sverige har man i mange år forsøgt sig med mere eller mindre sjove tiltag. Blandt andet at omtale børn i børnehaven med det kønsneutrale 'hen' i stedet for han og hun.

Men nu er der mere på vej. Bare på fodboldbanen. Nu vil man i ungdomsrækkerne begynde med et grønt kort, som supplement til det gule og røde.

Det vil dog være som et svar på, at man har spillet fair fra dommerens side. Det skriver Aftonbladet. Det hele er en del af det svenske fodboldforbunds kampagne for at få spillere til at ændre opfattelsen af dommere.

Den svenske VM-dommer Jonas Eriksson er vild med idéen.

- Det vil være med til at ændre opfattelsen af dommerne fra noget udelukkende negativt til noget positivt, siger Jonas Eriksson.

På den måde vil de unge spille få en anden opfattelse af, hvad dommeren er til for i kampen. Den svenske VM-dommer er dog heller ikke helt afvisende overfor, om det skal blive en del af topfodbolden.

- Ja, helt sikkert. Hvorfor ikke? Det er en god idé. Det kan hjælpe spillerne, så de ved, når de har gjort noget rigtigt, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer