Annonce:
Annonce:

Ny dansk mestertræner: Men mange tvivler stadig på ham

De svenske eksperter falder ikke på halen over, at Allan Kuhn har ført Malmö FF til det svenske mesterskab. Danskerens eksamen venter stadig forude

Malmös mesterskab er ikke nogen trænertriumf, mener svenske eksperter. Allan Kuhns eksamen er først ved Champions League-kvalifikationen. Foto: Bildbyraan Photo Agency
Malmös mesterskab er ikke nogen trænertriumf, mener svenske eksperter. Allan Kuhns eksamen er først ved Champions League-kvalifikationen. Foto: Bildbyraan Photo Agency
Annonce:
Følg Fodbold

Den danske cheftræner Allan Kuhn har natten til torsdag kunnet feste igennem og fejre det svenske mesterskab med storklubben Malmö FF.

Allan Kuhns mandskab sikrede mesterskabet med en sejr over bundholdet Falkenbergs FF, og da de nærmeste konkurrenter, Norrköping, snublede mod Elfsborg, kan Malmö ikke hentes i tabellen med to runder tilbage af Allsvenskan.

Men selv om MFF kan fejre mesterskabet før tid, skal Allan Kuhn ikke forvente at kunne læne sig tilbage og blive overdynget med ros for sin triumf. I hvert fald ikke hvis man spørger de svenske fodboldeksperter.

Annonce:

- De fleste trænere i Allsvenskan kunne have ført dette MFF-hold til mesterskabet. Allan Kuhn har ikke leveret en ekstraordinær præstation, og mesterskabet er ikke nogen trænertriumf. Han skal naturligvis have kredit for ikke at fejle, men guldet lå lige til højrebenet, siger journalist Stefan Alfelt, der følger Malmö FF tæt for avisen Aftonbladet.

Malmø amok i jubel: Mesterskabet er hjemme!

Mathias Lühr, der er fodboldjournalist og klummeskribent på Expressen, giver sin kollega på Aftonbladet helt ret.

Konkurrenterne i Allsvenskan har ikke haft evnerne til at udfordre mægtige Malmö denne sæson, og for sammenligningens skyld var MFF større favoritter til at vinde den hjemlige liga, end FC København er herhjemme.

- Malmö omsætter for cirka 500 millioner svenske kroner, og nummer to på den liste omsætter for 150 millioner. Der er så stor forskel på de økonomiske muskler for MFF og alle de andre. Malmö kan med deres budget håndplukke spillere og trænere inden for rimelighedens grænser, og talentarbejdet er også det bedste i Sverige, siger Mathias Lühr og fortsætter:

Annonce:

- Man kan ikke rigtig skælde ud på en træner, der har vundet mesterskabet. Allan Kuhn skal også have kredit, men han har gjort et fint job - ikke et fantastisk. Hans egentlige eksamen kommer først, når han skal få MFF i Champions League, og hvis han ikke gør det, så dumper han. Der er sat høje standarder i MFF, og lige nu er Allan Kuhn stadig mere et spørgsmålstegn end et udråbstegn, siger han.

Allan Kuhn jubler over svensk mesterskab

Malmö FF fik under Allan Kuhn den værste turneringsstart i 18 år. Tre kampe, to nederlag, en målscore på 6-6 og en placering som nummer 12 i Allsvenskan, lige over nedrykningsstregen.

Derfor var kritikken hård af danskeren fra første færd på den anden side af sundet. Manglende chef-erfaring, naivitet i spillestilen og for megen boldflytteri frem for fysik var nogle af kritikpunkterne. Men bornholmske Allan Kuhn fik vendt tingene og vandt altså mesterskabet, men danskeren er stadig ikke Kuhngen af Malmö:

Annonce:

- Kritikken hænger ved, selv om Malmö har vundet mange kampe. Der er mange i klubben og byen, der stadig har sin tvivl omkring ham. Kuhn mangler en klar taktisk plan, og det vil koste, hvis det fortsætter i Europa. Han er blevet reddet af den store individuelle kreativitet hos sine spillere, men hvis ikke han kvalificerer MFF til Champions League, så tror jeg, han bliver fyret, siger Mathias Lühr.

Kuhns Malmø fik store stryg: 'Hvad sker der!?'

Stefan Alfelt er enig i, at Allan Kuhn er tvunget til at kvalificere Malmö FF til Europas fornemmeste klubturnering, hvis han skal beholde sit job. Men Alfelt tror på, at det kan lykkes for danskeren:

- Det er et usædvanligt pres for en svensk klub, men med et par gode forstærkninger kan det lykkes. Fundamentet i klubben er stærkt nok. Men Kuhn kommer til sin taktiske eksamen i CHL-kvallen. Han skal have chancen for at bevise, han kan få succes, og nu er første skridt på vej mod Champions League i hvert fald taget.

Kuhn og Malmö FF tager stort skridt mod mesterskabet

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Så er hun alligevel dansker
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: