Ordkrig om 'svag' Bendtner: 'Du er nærtagende og uforberedt!'

VG's fodboldkommentator Leif Welhaven blander sig i en hed debat om Nicklas Bendtners niveau for Rosenborg, efter danskerens blev svinet til af en modstander og efterfølgende blev forsvaret af sin egen træner. Træneren må finde sig i kritik og virak om Bendtner, mener kommentatoren

Nicklas Bendtners træner, Kåre Ingebrigtsen, får stor sviner for sit forsvar af danskeren fra VG's fodboldkommentator Leif Welhaven. Senest tabte Bendtner og Rosenborg til Haugesund. (Video: SNTV)

'Du fremstår ikke bare nærtagende, men også uforberedt'.

Sådan lyder indledningen på den krads kritik fra VG's fodboldkommentator, Leif Welhaven, af Nicklas Bendtners træner i Rosenborg, Kåre Ingebrigtsen.

Kommentatoren mener slet og ret, at hvis man henter en kontroversiel verdensstjerne til en 'grå norsk liga', så skal man kunne tåle den opmærksomhed, som det indebærer - også når den er negativ.

Leif Welhaven langer kraftigt ud efter Rosenborg-træneren, og mener, at hvis man står med en spiller som Bendtner, der kun har præsteret fire mål efter 13 runder, så må man forvente, at der bliver sat spørgsmålstegn ved ens spiller.

Bendtner eller Northug: Hvem er Trondheims skandalekonge?

- Det er ikke et ufint angreb, men et oplagt tema, at se på fordele og ulemper ved Nicklas Bendtner versus Matthias Vilhjálmsson (Rosenborg-angriber, red.). For det er vel ikke sådan, at der ikke skal være konkurrence om pladserne, selvom man har købt en superstjerne, lyder ordne fra Welhaven, der mener at træneren hidser sig op, når han bliver stillet helt legitime spørgsmål om Bendtners niveau og ydeevne.

Welhavens kommentar kommer efter, at Bendtner har præsteret forholdsvis ringe i den norske liga, men alligevel har fået en del spilletid, kontra holdets andet angriber Matthias Vilhjálmsson.

Nicklas Bendtners træner forsvarer Bendtner efter kritik fra fodboldspiller, men i stedet ender træneren med at få en sviner af VG's norske fodboldkommentator, Leif Welhaven. Foto: Stinbe Tidsvilde.
Nicklas Bendtners træner forsvarer Bendtner efter kritik fra fodboldspiller, men i stedet ender træneren med at få en sviner af VG's norske fodboldkommentator, Leif Welhaven. Foto: Stinbe Tidsvilde.
 

Svinet af ung forsvarer
Samtidig er Welhavens kommentatorkritik kommet på bordet, fordi Bendtners træner reagerede kraftigt på kritik af sin danske angriber fra en ung Haugesund-forsvarer.

For en uges tid siden tabte Bendtner og Rosenborg med 1-0 til Haugesund. I dét opgør blev danskeren dækket op af 20-årige Frederik Pallesen, som mildest talt ikke var imponeret af den tidligere Arsenal-anrgiber.

- Jeg hyggede mig egentlig bare med ham. Han går bare rundt og snakker hele kampen, og var egentlig overraskende svag. Ikke særlig vanskelig at spille imod, sagde han efter kampen til norske VG.

Ekstra Bladet i Trondheim: Her er Bendtners nye liv

Rosenborg-træner Kåre Ingebrigtsen ville ikke finde sig i latterliggørelsen fra Haugesund-spilleren og gav straks igen. Endda ved at håne Frederik Pallesens lave alder og manglende erfaring.

- Det er vel ham (Pallesen red.), som lader Bendtner få en gedigen målchance, så han burde vel passe bedre på ham. Hvad er han - 17 år? Og har spillet ti liga-kampe? Vi har analyseret Haugesund, og Pallesen er vel involveret i halvdelen af de mål, som de lukker ind, så han har vel en del at arbejde på selv.

Nicklas Bendtner har langt fra præsteret godt nok i Rosenborg indtil videre, mener VG's fodboldkommentator Leif Welhaven. Men det er endnu for tidligt at sige noget om, hvorvid danskeren er en fiasko. Foto: Stine Tidsvilde.
Nicklas Bendtner har langt fra præsteret godt nok i Rosenborg indtil videre, mener VG's fodboldkommentator Leif Welhaven. Men det er endnu for tidligt at sige noget om, hvorvid danskeren er en fiasko. Foto: Stine Tidsvilde.
 

Ganske uforberedt
VG-kommentatoren hæfter sig ved, at Ingebrigtsen dagen derpå undskyldte sit angreb på den unge Haugesund-spiller. Alligevel lader han langt fra Rosenborg-træneren 'gå fri'.

- Men af ganske uforståelige grunde fremstår Ingebrigtsen ikke bare nærtagende, men også grænsende til uforberedt på den virak, det medfører at den tidligere Arsenal-stjerne nu spiller imod Sogndal og Haugesund i stedet for Chelsea og Manchester United, skriver Welhaven og uddyber:

- Vigtigere er det, at Trondheim-træneren snart bør indse og lære at håndtere, at det giver kronisk opmærksomhed omkring klubben, så længe Nicklas Bendtner er der. For det er at kæmpe imod vindmøller at tro, at der nogensinde bliver stille om Bendtner.

Welhaven kalder Bendtner 'den største handel til norsk fodbold'. Derfor vil kritikken og opmærksomheden mod Bendtner altid være der.

- Vi snakker trods alt om en spiller, som sportsligt set har været helt i top. En spiller, der har fået sin kendisstatus forstærket af diverse krumspring langt uden for fodboldbanen og som næsten unaturligt befinder sig i den norske Eliteserien.

Bendtner har efter 13 spillerunder i den norske liga blot scoret fire gange.

Bag om Ronaldo-balladen: Derfor vil han væk - og her er mulighederne

20-årig modstander kalder Bendtner svag: Han går bare rundt og snakker

Først Messi og Ronaldo: Nu anklages Mourinho for millionsvindel

Delaney-bombe: Premier League-klub byder på succes-danskeren

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær