Overraskende fyring i Bendtner-sag: - Det er grimt

Dantaxi forklarer, hvorfor de har fyret den frikendte taxa-chauffør i Bendtner-sagen. Forsvarsadvokaten er stødt over afgørelsen og kalder det 'grimt'

Overraskende udvikling: Bendtner accepterer fængselsdom

FÅ TAXA-SELSKABETS FORKLARING PÅ FYRINGEN NEDERST I ARTIKLEN

Sagen om Nicklas Bendtners taxa-skandale i september udvikler sig hele tiden, og onsdag aften kunne B.T. offentliggøre et brev, hvor der står, at taxa-chaufføren nu er blevet fyret.

Taxa-chaufførens forsvarsadvokat bekræfter over for Ekstra Bladet, at taxa-chaufføren er blevet fyret, selvom han altså blev frifundet i sagen.

- Min klient er utrolig ked af det, for han var rigtig glad for at arbejde hos Dantaxi, og han havde fået den opfattelse, at hvis han blev frifundet, så kunne han beholde sit arbejde, så det her kommer som noget af en overraskelse, siger Mette Grith Stage til Ekstra Bladet.

Taxa-chaufføren fik beskeden om fyring i sidste uge, men har det stadig så skidt, at han ikke ønsker at udtale sig.

- Som hans advokat er jeg virkelig stødt på hans vegne over, at han har fået en fyreseddel.

- Ja, han har råbt ting efter Bendtner, som ikke var så pæne, men man er nødt til at se udtalelserne i en samlet kontekst, og der er det altså således, at Bendtner og Bendtners kæreste udsætter min klient for uforskammet behandling i taxaen.

- Bendtner og kæresten forlader taxaen uden at betale, og det bliver han provokeret af. Derfor kører han efter dem for at få pengene, og det er derfor, at der bliver råbt skældsord, men det efterspil er jo gensidigt.

- Al ære og respekt for, at Dantaxi vil have, at deres chauffører taler ordentligt til kunderne. Men jeg vil mene, at en kammeratlig samtale havde været på sin plads. At han bliver fyret, står jeg uforstående overfor, siger Stage.

- Med alt det, som min klient har været igennem, så skylder man ham en chance. Han har passet sit arbejde gennem tre år uden klager, så at fyre ham efter en enkelt episode, det er grimt, siger Stage.

- Man skal huske på, at hvis ikke kunden havde heddet Nicklas Bendtner, så var denne her sag aldrig kommet op i medierne, og så var min klient aldrig blevet fyret.

- Han har været utrolig uheldig at komme uoverens med en person, der er kendt, siger Stage.

Artiklen fortsætter under billederne

doc72lecp3u9l5qy8hm2j3.jpg 

doc72leod4nw5zjs52n2j5.jpg

Sådan lød forklaringen fra Bendtners kæreste omkring hele sagen:
philine roepstorffs forklaring bendtner

Sådan lød det fra taxa-chaufførens advokat inden retten:

Hvad der nu kommer til at ske, ligger uden for forsvarsadvokatens område.

- Jeg har henvist ham til sin fagforening, for de har kompetencer på det felt. Jeg har ingen kompetencer inden for det felt, men er stødt på hans vegne, siger Stage.

- Min klient er meget berørt af det. Dels fordi sagen var så hård, og at der så kommer en fyreseddel, det er en ekstra nedtur, siger Stage.

Men hvorfor vælger Dantaxi at fyre taxa-chaufføren, når han ellers er blevet frikendt i retssamfundet. Ekstra Bladet har onsdag aften fanget taxa-selskabets kommunikationschef Rasmus Krochlin for en kommentar.

- Ud fra materialet har vi konstateret, at han har overtrådt de interne bestemmelser, og så har vi meddelt vognmanden, at han ikke længere kan betjente vores kunder, siger Krochin til Ekstra Bladet.

- Men hvorfor ventede I så med at fyre ham, til sagen var afgjort i retten?

- Vi har reageret på de udtalelser, han kom med i retten, og de videooptagelser, der også kom frem i retten, og så vores egen undersøgelse. Det er bestemmelser, som ikke har noget at gøre med de ting, som chaufføren står anklaget for.

- Men er jeres bestemmelser strengere end det almindelige retssamfund, hvor han jo er frikendt?

- Der er bestemmelser i vores servicemanual, som chaufføren skal efterleve, og det har han ikke overholdt.

Han ønsker ikke at forholde sig til forsvarsadvokatens opfordring til, at det hele blot kunne være klaret med en kammeratlig samtale, fordi chaufføren har gjort sit arbejde til ug gennem tre år.

Og han køber heller ikke forklaringen med, at chaufføren kun er fyret, fordi han har været indblandet i en sag med en kendt person.

- Uanset denne sags store bevågenhed, så har vi løst sagen som en hvilken som helst anden sag, siger Dantaxis kommunikationschef Rasmus Krochlin.

Det var 9. september, at Nicklas Bendtner og taxa-chaufføren røg i infight, da Bendtner og kæresten skulle med taxa hjem fra byen.

2. november blev taxa-chaufføren frikendt, mens Nicklas Bendtner fik 50 dages fængsel, som han dog ankede. Onsdag eftermiddag har Bendtner så droppet sin anke og accepteret straffen.

Bendtners mange skandaler: Hærværk, druk og taxi-tragedier

Rosenborgs fan-formand: Der er dem, der gerne vil af med Bendtner

Bendtner bomber banken: Tjener voldsom millionhyre i Norge

Seneste nyt

Folk med høj uddannelse, der opfører sig top-idiotisk

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.