Pædofilidømt fodboldtræner: ’ Jeg gjorde ikke noget forkert’

Han har været træner i Crystal Palace, Burnley og Nottingham Forest. Nu skal Michael Jolley forsøge at redde AFC Eskilstuna endnu en sæson i Allsvenskan

Foto: Johan Valkonen/All Over Press
Foto: Johan Valkonen/All Over Press

Michael Jolley har været træner i fem professionelle fodboldklubber – deriblandt prominente klubber som Crystal Palace, Burnley og Nottingham Forest, hvor han stod for udviklingen af spillere som Victor Moses.

I 2010 fik englænderens karriere dog et hak.

Han blev dømt for at have sex med en 15-årig pige efter en bytur i den skotske by Sterling.

Det blev dog slået fast i retten, at den dengang 33-årige Michael Jolley var udvidende omkring pigens alder, fordi hun havde løjet for ham.

Han blev efterfølgende renset af det engelske fodboldforbund, FA, og måtte fortsætte sin trænerkarriere.

Dengang underviste han i Falkirk, men efter sigtelsen blev rejst, måtte han øjeblikkeligt fratræde sin stilling, og Jolley flyttede tilbage til England.

- Du kan aldrig stoppe med fodbold, det vil altid være i blodet. Men jeg tog en pause, hvor jeg ikke trænede nogen hold i en periode, siger Michael Jolley til Aftonbladet.

- Det var den værste tid i mit liv, men jeg er meget stolt af, hvordan min familie og jeg håndterede den situation, jeg var havnet i.

- Jeg endte i en situation, hvor jeg blev snydt og bedraget. Hvis folk vil dømme mig på den hændelse, så værsgo, men jeg kan se mig selv i spejlet hver aften og vide, at jeg er en ærlig fyr. Jeg gjorde ikke noget forkert taget omstændighederne i betragtning.

Nu er han så i Sverige.

Den 13. juni blev han hyret som cheftræner i Allsvenskan-klubben AFC Eskilstuna, der efter forårssæsonen er uden en eneste sejr og ligger på en absolut sidste plads i den bedste svenske række.

- Jeg er hverken raketforsker eller et fodboldgeni, det meste ved mig er ganske enkelt. Men en ting, uden at lyde alt for kritisk overfor, hvad der var før – vi har lavet for lidt mål og lukket for mange ind, og det skal være bedre, siger Jolley efter en dag på træningsbanen med sit nye hold.

Det er den 40-åriges første job som cheftræner, og fokus kommer til at ligge på disciplin og et tungt pres.

Der var ikke gået mange sekunder af den første træning, før samtlige spillere blev sendt tilbage i omklædningsrummet, fordi de ikke havde ens tøj på, og ingen af dem havde benskinner på.

- Vi træner på en måde, så det minder mest muligt om en rigtig kamp, og der er ingen, der går på banen uden benskinner, med strømperne nede om anklerne og i forskelligt tøj til kamp. Det gælder også mentalt – vi har spillet 12 kampe uden en eneste sejr, så må vi berede os til kamp, siger den nye træner.

Men det er noget af en kanin, Michael Jolley skal hive op af hatten, hvis han skal få klubben, der kun har skrabet fire point sammen på 12 kampe, tilbage i de højere luftlag i tabellen.

Tidligere træner i Newcastle United sigtet i ubehagelig sexsag: Tidligere fodboldtræner sigtet for 29 sexovergreb

Chelsea ville købe hans tavshed, men nu taler pædofili-offer ud: Chelsea betalte ham til tavshed: Nu træder pædofili-offer frem

Celtic-træneren havde misbrugt børn igennem årtier. Så klappede fælden: Træner misbrugte drenge i årevis: Nu klapper fælden

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers