Politiet: Bille bed og forsøgte at kaste op på betjent

Retssagen mod den danske fodboldspiller Nicki Bille gik torsdag i gang, og her forklarede både fodboldspilleren og politiet sig

Mobiloptagelser afslører, hvordan det gik til, da Nicki Bille blev anholdt i København forrige år.
Følg Fodbold

Ekstra Bladet har allerede afsløret dramatiske øjeblikke, da den tidligere landsholdsspiller i fodbold Nicki Bille blev anholdt for lidt over et år siden i København.

Torsdag gik retssagen mod danskeren i gang. Bille er anklaget for vold eller trusler mod embedsmand i funktion og risikerer i absolut værste tilfælde en lang fængselsstraf.

Og i retten kunne politiet fortælle, at dramaet ikke stoppede efter anholdelsen på åben gade i det indre København. I politibilen fortsatte Nicki Bille ifølge politiet med at skabe problemer.

- Jeg sætter mig på bagsædet, forklarede den kvindelige betjent og fortsatte:

- Han er aggressiv og sur. Tørrer snot af i nakkestøtten. Jeg beder ham lade være. Jeg tager min højre hånd og kører hans hoved væk fra sædet.

- Han bider fast i min højre arm. Så råber jeg: Han skal ikke bide mig, siger betjenten.

Den kvindelige betjents kollega stopper herefter bilen for at få styr over situationen. Her fortsætter fodboldspilleren dog sit angreb - denne gang af mere verbal karakter.

- Nicki Bille siger, jeg er magtliderlig. At jeg kan få noget pik. Han forsøger opkast-bevægelser og forsøger at kaste op på mig, lyder det fra betjenten, der efterfølgende tog på skadestuen, hvor skadesrapporten kan fortælle om et lille rødt mærke på den ene arm.

Billes forsvarer undrer sig over, at der ikke er to mærker efter et tandsæt. Der er fremlagt billeder i retten, som parterne har fået lov at kigge på. Den kvindelige betjents mandlige kollega forklarede, at han ikke har set, om Bille bed eller ej, men at han var meget verbal grov over for dem.

Nicki Billes skæbnedag: Risikerer fængsel

Ekspert om voldsom video: Fordel for Nicki Bille

Nicki Billes forklaring
Den nuværende Evian-angriber forklarede selv tidligere på dagen, hvad der fik ham til at flippe ud den nat i København.

Han havde været til en påskefrokost og var halvfuld efter at have fået fem-seks genstande. Han var ifølge ham selv meget oprørt og sparkede derfor til en P-automat og en cykel. Ikke andet end et par overfladiske spark, siger han.

- Der kom en person og tog fat i mig. Jeg ville bare væk derfra. Jeg var meget opført. Jeg gik væk derfra. Så bliver der taget hårdt fat i mig. Derfra gik det hurtigt. Jeg huskede, jeg fik peberspray der, siger Bille, der ikke havde lagt mærke til en patruljevogn.

- Da jeg prøver at rive mig fri, fik jeg peberspray med det samme. Da de tager rigtig fat i mig, fik jeg peberspray med det samme. Det har jeg aldrig prøvet før. Jeg fik et kæmpe chok, forklarede Bille fra Københavns Byret.

Om episoden i bilen fortalte Nicki Bille:

- Jeg maste mit ansigt mod nakkestøtten. Det hjalp at få mast mine øjne ind i det. Jeg bad ikke om at få noget til at tørre ansigtet af. Jeg blev bedt om, at jeg skulle fjerne mit ansigt. Jeg gør det, fordi det gør ondt.

- Jeg tror, det er begge betjente, der siger, jeg skal fjerne mit ansigt. Men jeg fortsætter, fordi det gør ondt. Så blev jeg lagt ned på bagsædet. Placeret et knæ i ryggen og arm i ansigtet. Det var den kvindelige betjent, der gjorde det. Det havde jeg det ikke særlig godt med. Ikke særlig sjovt, siger Bille, der ikke husker at bilen stoppede undervejs.

Adspurgt om han bed betjenten, lød angriberens forsvar:

- Nej. Jeg har ikke bidt. Du skal ikke bide, sagde hun. Men jeg har ikke bidt hende.

Eksklusiv video: Dramatiske optagelser viser Nicki Bille-anholdelse

Nicki Billes skæbneuge: Risikerer fængsel

Ekstra Bladets sportsjournalist Mads Wehlast om Billes fremtidige karrieremuligheder.

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Lad os hermed rose de radikale