Rekordstort transfer-brag: Stjernen består lægetjek

De norske mestre fra Bodø/Glimt er i færd med endnu et storsalg, og denne gang bliver der sat national transferrekord, hvis Erik Botheim som ventet skifter til Krasnodar

Erik Botheim har været flyvende for Bodø/Glimt og ser ud til at blive belønnet med en rekordtransfer. Foto: Terje Pedersen/Ritzau Scanpix
Erik Botheim har været flyvende for Bodø/Glimt og ser ud til at blive belønnet med en rekordtransfer. Foto: Terje Pedersen/Ritzau Scanpix

Succeserne står i kø i norske Bodø/Glimt i øjeblikket.

De nykårede norske mestre har haft en formidabel sæson, der foruden den hjemlige titel blev kronet med videre avancement i Europa dette efterår, hvor Roma undervejs blev besejret med hele 6-1 i Conference League-gruppespillet.

Men der bliver ikke kun skovlet point ind. Klubkassen bugner også med mange norske transfer-millioner, eftersom spillerne er blevet magneter for interesserede købere på større adresser.

Flere profiler er allerede røget til Serie A og Ligue 1, og nu er seneste skud på stammen så klar til at tage afsked med målfabrikken fra Eliteserien.

Erik Botheim, der er topscorer for Bodø/Glimt, har angiveligt allerede bestået lægetjek i München og står på tærsklen til et rekordskifte til russiske Krasnodar.

Det beretter VG, mens  NRK mener at vide, at den samlede transfersum løber op i 100 millioner norske kroner (73 mio. danske kr.).

Stemmer det beløb, vil den 21-årige bomber blive det dyreste salg nogensinde fra Norge. Aktuelt har John Carew den titel, da han i 2000 skiftede fra Rosenborg til Valencia for 75 mio. norske kroner.

Lidt længere nede på listen findes danske Kasper Junker, der tidligere i år blev solgt til japanske Urawa Red Diamonds, som angiveligt hentede den daværende topscorer hos Bodø/Glimt for knap en fjerdedel af den nuværende rekord.

Foto: Terje Pedersen/Ritzau Scanpix
Foto: Terje Pedersen/Ritzau Scanpix
 

Fantastisk bedrift
Erik Botheim scorede 15 ligamål i denne sæson, men har især udmærket sig i Conference League, hvor han med fire træffere og lige så mange oplæg har spillet en afgørende rolle i Bodø/Glimts succes i gruppespillet.

Kronen på værket var en eventyrlig indsats i den historiske nedsabling af AS Roma i oktober, hvor den norske skarpretter scorede to mål og assisterede tre gange.

Det er kun få dage siden, at Bodø/Glimt sagde farvel til en anden af holdets store profiler, da midtbanetalentet Patrick Berg skiftede til franske Lens.

Nordmændenes største salg til dato er Jens Petter Hauge, som røg til AC Milan i 2020 for et beløb, der af NRK er anslået til 50 millioner norske kroner.

Fjerde afsnit af 'Agenterne'

- Hey 'Big Sam', Stig er i spjældet.

Væk Sam Allardyce en meget tidlig søndag morgen, og fortæl ham, at hans spiller sidder bag tremmer. Det var opgaven til Karsten Aabrink den 23. juni 2002. En opgave han ikke var særligt begejstret for.

Lyt til fjerde afsnit af 'Agenterne' her eller din fortrukne podcastapp.

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.