Annonce:
Annonce:

Ro på, Norge: Her er bossens dom over Bendtner

Opmærksomheden har været enorm - og Rosenborg er ikke overraskende godt tilfreds med deres danske angribers start i klubben

Annonce:
Følg Fodbold

Nicklas Bendtner har indtaget Norge, Trondheim og Rosenbrog med maner, efter hans overraskende skifte fra Nottingham Forest til eliteserie-klubben blev foretaget i marts.

Danskeren har fået tillid og spilletid fra start, og han har kvitteret med både assist, mål - og et enkelt selvmål - undervejs i sine fire kampe for de norske mestre.

En særdeles opløftende start for den danske angriber, der nu igen får spilletid og kvitterer med med mål. Men en måned inde i Bendtners norske ophold er starten i Rosenborg så også overraskende? Ikke, hvis man spørger Rosenborgs sportslige leder, Stig Inge Bjørnebye, der hentede danskeren til Norge.

- Hvad tænker du om den start, han har fået hos jer?

Annonce:

- Vi skal vel ikke bidrage til at gøre ham større, end han er allerede. Han skal have mest mulig tid til at koncentrere sig om spillet, lyder det først fra Bjørnebye, der har haft mere travlt med medierne efter Bendtners ankomst i klubben.

- Men når det er sagt, så har han jo bidraget på en god måde. Han har været meget professionel, godt fokuseret og har været fornøjet.

- Er du overrasket over den start?

- Nej, jeg er ikke overrasket. Nicklas er en god fodboldspiller. Det er der ingen tvivl om. Han har erfaringen fra forskellige ligaer på højt niveau, og så har han en vilje til at dele ud af den. Han er god til at inkludere sig selv i det, der sker - også blandt drengene i truppen, og det ser ud til, han trives.

- Vi er tilfredse med hans indgang, han har arbejdet godt og professionelt, slår Bjørnebye fast.

Stig Inge Bjørnebye og Nicklas Bendtner ved kontraktunderskrivelsen i januar. Foto: Rosenborg BK
Stig Inge Bjørnebye og Nicklas Bendtner ved kontraktunderskrivelsen i januar. Foto: Rosenborg BK
 

Det er bestemt ikke første - ej heller sidste - gang, han taler med en journalist om deres danske nyerhvervelse. For opmærksomheden har været enorm, ikke blot i de danske, men også i de norske medier, efter B54 gjorde sin entre.

Annonce:

Opmærksomheden har været så stor, at det er kommet bag på Bendtner, der har været vant til mere strenge og knap så adgangsgivende engelske presseforhold.

- Jeg har selv spillet i Premier League (I Liverpool og Blackburn, red.), så jeg forstår godt mekanismerne, og derfor er jeg ikke overrasket over opmærksomheden, lyder det fra 47-årige Bjørnebye, der spillede et halvt år som venstre back i Brøndby, da Åge Hareide i sin tid blev ansat som træner på Vestegnen.

Selvom roen over Bendtner ikke har lagt sig, så har virakken ikke påvirket Bendtner i højere grad, end at han har kunne gøre en forskel på banen. Det ligner et match mellem parterne, som næsten ikke kunne være bedre. Bjørnebye glæder sig i hvert fald over starten.

Annonce:

- So far, so good. Men vi havde aldrig lavet aftalen med Nicklas, hvis vi ikke havde troet på det. Der har været en fornuftig vurdering fra begge parter, inden han kom hertil. Vi havde en lang proces inden aftalen, hvor vi snakkede med Nicklas, og vi var tilfredse med hans refleksion. Men det har været godt til nu, og vi samarbejder godt sammen.

- Vi har intet at udsætte på ham overhovedet. Vi skal nok blive endnu bedre, Nicklas skal nok blive endnu bedre. Vi fortsætter og arbejder hver dag på at blive bedre. Det er sådan, kulturen er her, lyder det fra Bjørnebye.

Der er altså mere i vente fra angriberen i sæsonen, der foreløbig også kun er tre spilledage gammel. Rosenborg ligger på andenpladsen i rækken efter tre sejre på stribe. Haugesund er foran på bedre målscore.

Overrasket træner indrømmer: Det havde jeg ikke troet om Bendtner

Ikke begejstret over Bendtner: 'Han er altså ikke en gud'

Tabte væddemål: Her viser Bendtner sig frem i byen

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

I naturen foregår sex, vold, incest og voldtægter
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: