Rosenborg bekræfter: Bendtner er færdig

Rosenborgs sportschef, Stig Inge Bjørnebye, bekræfter overfor norske Dagbladet, at Nicklas Bendtner er færdig i klubben

Bendtners exit har været længe undervejs. Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen, har været i Ekstra Bladets studie, for at tale om, hvad der gik galt

Nicklas Bendtner er færdig til sommer og skal efter planen sælges, lyder det fra Rosenborg.

- Nicklas forlader os til sommer, siger Stig Inge Bjørnebye til norske Dagbladet

Tidligere torsdag skrev den lokale Adresseavisen, at spillere i truppen var utilfredse med klubbens særbehandling af Nicklas Bendtner, der i den seneste tid har været helt ude i kulden under klubbens nye træner Eirik Horneland. 

Den nye træner har givet danskeren minimalt med spilletid, og Horneland ser åbenlyst ikke Bendtner som en del af fremtidens Rosenborg. Og det har skabt uro.

Bendtner er tidligere dømt for vold mod en taxachauffør. Foto: Lars Poulsen Skandinavien - 23. maj. 2019 - kl. 17:09 Medie: Spiller-oprør over Bendtner - her gik det galt

Ifølge Dagbladet er der dog også en økonomisk årsag til, at danskeren ikke spiller. Angiveligt skulle Bendtner modtage 15 millioner norske kroner, hvis han spiller 60 kampe for klubben. I skrivende stund er han på 57 kampe, men det afviser Rosenborg på det kraftigste. Avisen beskriver - uden at stå helt inde for oplysningerne - at informationen kommer fra kilder, 'som hævder at have indsigt'

- Det er så langt ude, at det næsten ikke er til at tro. Det er ikke i nærheden af at være sandt, siger Stig Inge Bjørnebye om det påståede økonomiske incitament.

Ifølge sportschefen er Bendtners afsked en del af planen. Eller er i hvert fald blevet det. For der hersker ingen tvivl om, at Rosenborg gerne havde afsat danskeren for længst. Men skader og manglende interesse har betydet, at Bendtner er blevet i Trondheim.

- Helt fra, at Nicklas kom til Rosenborg, har der været den fælles forståelse mellem ham og klubben. Intensionen var at hente ham til Rosenborg, gøre ham til topscorer, få ham tilbage på det danske landshold og spille VM. Det var meget tæt på at ske, men så fik han en skade før udtagelsen, forklarer sportschefen og afviser, at der er tale om en konflikt mellem Bendtner og klubben.

Her er hele Nicklas Bendtners svar på kritikken:

 

'Nogle ting er gengivet korrekt, men det er desværre vanskeligt for mig at genkende flere af de anonymt plantede rygter i sagen. Det gør mig trist, for jeg mener, de er misvisende. Jeg har ikke et indtryk af, at jeg skulle have hverken en hel eller halv spillergruppe imod mig, overhovedet ikke.

Nogle gange kan det være lettere at finde en at skyde skylden på, når det ikke fungerer for kollektivet. Her er det klart, at en spiller med min historie og status står først i køen. Ifølge min erfaring kommer man længst med at kommunikere sin utilfredshed direkte med holdkammeraterne. Det har jeg selvfølgelig tillid til, at man fortsat gør i RBK (Rosenborg BK, red.)

Angående min generelle træningsindsats føler jeg, at jeg hver dag beviser, at jeg er god nok til at spille, og at jeg kan hjælpe holdet fra min farvoritposition, når muligheden byder sig. Det var ikke tilfældet i 2018, hvor jeg ofte spillede på uvante pladser og ikke nød særbehandling i hverken Europa League eller Pokalfinalen, hvor jeg med glæde tog ansvar for succes (og dermed også risiko for fiasko) på mine skuldre.

I 2019 giver det ikke mening at tale om spilletid. Men det er trænerens beslutning, og jeg forsøger at leve med det. For vær ikke i tvivl: Jeg har holdet og fansene i mit hjerte.'

 

Angriberen har undret sig over den manglende spilletid, men det mener Bjørnebye vil gøre sig gældende for alle, der ikke spiller.

Èn ting er dog sikker. Bendtner har ingen fremtid i Rosenborg. Med kontraktudløb 31. december i år er der ingen vej tilbage.

Danskeren skal væk denne sommer. Men hvorhen? Dagbladet mener at vide, at Bendtners næste træk vil være mod en økonomisk lukrativ liga. Og det er måske ikke helt skudt ved siden af.

I første omgang lignede Bendtners skifte til Rosenborg en succes. Han blev topscorer, mester, pokalvinder og fik comeback på det danske landshold.

Men en voldsdom og hvad der nu ligner et uskønt Rosenborg-exit ser ud til at kaste endnu en mørk skygge over Bendtners CV.

Se også: Superliga-klub sælger profil

Ebbe Sand og Jan Bech Andersen jagter Brøndbys nye træner. En af kandidaterne, der er i spil, er U21-landstræner Niels Frederiksen. Foto: Jens Dresling. Brøndby - 23. maj. 2019 - kl. 19:10 Tre mand er ude: Dansker i spil til Brøndby-job

Se også: Dansk kaos-klub på røven igen: Gå ned i løn ellers…

 

217 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere