Rosenborg om Bendtners kæmpe-løn: Alt er ikke som det ser ud til

Rosenborgs daglige leder afviser, at klubben sprænger banken, når der udbetales løn til Nicklas Bendtner

Nicklas Bendtner var tilbage i startopstillingen, da Rosenborg i søndags spillede mod Odd. Foto: Ole Martin Wold/Ritzau Scanpix
Nicklas Bendtner var tilbage i startopstillingen, da Rosenborg i søndags spillede mod Odd. Foto: Ole Martin Wold/Ritzau Scanpix

De fleste vidste nok godt, at Nicklas Bendtner er blandt de bedst betalte i den norske Eliteserie, men at der ligefrem tikkede små 20 millioner norske kroner ind på kontoen i 2017 kom alligevel som en overraskelse, da tallet blev offentliggjort onsdag.

I Norge opererer man med åbne skattelister, og derfor er det ikke nogen hemmelighed, hvad sportsstjerner som Nicklas Bendtner tjener.

Nyheden fik norske medier til at skrive om, at Rosenborg sprænger banken for at lønne Bendtner, men det afviser klubbens daglige leder Tove Moe Dyrhaug, der dog medgiver, at mestersæsonen i 2017 lunede godt på spillernes bankbøger.

– Jeg kommenterer egentlig ikke lønningene til ansatte i klubben. Det er sådan, at Rosenborg-spillere i gode sæsoner har gode lønninger. Lønnen er præstationsbetinget, siger Tove Moe Dyrhaug til norsk TV 2, der afviser, at alle de 20 millioner norske kroner til Bendtner kommer fra den norske klub.

- Som sagt kommenterer jeg det ikke, men jeg kan sige, at det ikke er Rosenborg, som ene og alene står som løngiver til de forskellige.

Artiklen fortsætter under billedet.

Nicklas Bendtner i selskab med Tove Moe Dyrhaug under pressemødet kort efter den episode, hvor Nicklas Bendtner begik vold mod en taxachauffør i København. Foto: Lars Poulsen
Nicklas Bendtner i selskab med Tove Moe Dyrhaug under pressemødet kort efter den episode, hvor Nicklas Bendtner begik vold mod en taxachauffør i København. Foto: Lars Poulsen
 

I Nicklas Bendtners tilfælde er det værd at notere sig, at han ifølge Ekstra Bladets oplysninger fik et engangsbeløb på 2,5 millioner danske kroner, da han skrev under på kontrakten med Rosenborg.

Dertil kommer givet vis også et beløb fra Bendtners tidligere klub Nottingham Forest - og forskellige sponsorer.

Og til spørgsmålet om, hvor vidt det endelige beløb skal ses med en vis nuance, fordi flere forskellige parter står bag lønnen, bekræfter Tove Moe Dyrhaug på sin egen kryptiske måde.

– Du spørger, og jeg kommenterer, så alle forstår, at der ligger forskellige ting bag, siger hun og dræber beskyldningen om, at Bendtner ikke er sin løn værd i den norske klub.

– Jeg kommenterer ikke enkeltspillere, men der har været meget fokus på lønnen til Rosenborg-spillere i dag (onsdag red.). Vi har mange gode spillere, og de fortjener hver krone de har spillet ind.

Sprænger Rosenborg banken ved at have Nicklas Bendtner, ville den norske journalist gerne vide.

– Nej, lød det korte svar fra Tove Moe Dyrhaug.

Nicklas Bendtner leverede da også et stort bidrag til sidste sæsons mesterskab. Danskeren blev topscorer med 19 mål og lavede et enkelt oplæg. I denne sæson er det blot blevet til fem mål og lige så mange oplæg i Eliteserien.

Rosenborg kan genvinde det norske mesterskab søndag med en sejr over Start på udebane.

Bendtner bomber banken: Tjener voldsom millionhyre i Norge

Nu fortæller Bendtner sin plan: - Det kommer der ikke noget godt ud af

Trods 50 dages fængsel: Bendtner kan slippe med fodlænke

Bendtner eller Northug: Hvem er Trondheims skandalekonge?

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?