Rosenborg-profiler skummer i skyggen af Bendtner-dom

Mens Nicklas Bendtner ankede sin voldsdom i Københavns Byret, farede to holdkammerater i flint over reaktioner på semifinale-sejren i den norske pokalturnering

Rosenborg trænede lørdag i Trondheim. Søndag venter en liga-kamp mod Odd, hvor en sejr kan ende med at sikre Bendtners klub guldet. Foto: Erik Eikebrokk
Rosenborg trænede lørdag i Trondheim. Søndag venter en liga-kamp mod Odd, hvor en sejr kan ende med at sikre Bendtners klub guldet. Foto: Erik Eikebrokk
Følg Fodbold

Ledelsen i den norske mesterklub, Rosenborg BK, har sit at se til i disse dage.

Mestendels handler det om at forholde sig diplomatisk og proaktivt udadtil i forhold til Nicklas Bendtner-sagen, men i kølvandet på semifinalesejren i pokalturneringen torsdag var der en ting mere.

Og den blev i første ombæring ikke klaret lige så flot. Primært fordi den var foranlediget af ledelsen selv.

Iver Koteng, der er bestyrelsesformand i klubben, var langt fra tilfreds med spillet i kampen mod IK Start. Det fik ham til at komme med følgende svada til Adresseavisen:

- Det var ikke godt. Det var 5. division. Men - vi er i pokalfinalen, kom det ublut.

Den hang ikke i luften ret længe, før både Alexander Søderlund og Pål André Helland tog til genmæle.

- Det er 5. division fra ledelsen og ned, så det er ikke let at holde det oppe. Kvaliteten er jo så som så. Ja, vi fik beskeden om, at det var 5. divisionsniveau, det vi præsterede, sagde Søderlund, selvom han ikke var blevet spurgt til Iver Kotengs kradse kommentar.

Bendtners mange skandaler: Hærværk, druk og taxi-tragedier

Pål André Helland studsede over, at klubbens bestyrelsesformand havde brug for at gå ud i medierne i stedet for at tage den internt, inden han med tonstyk sarkasme fabulerede videre:

- Så er vi jo tidernes pokal-askeladd (Askeladden er i norsk mytologi undermåleren, der trods umulige odds vinder prinsessen og det halve kongerige, red.). Så er det bare at tage det med sig. Jeg troede, jeg var med på et eventyr med Hødd (Håland og 2. divisionsholdet Hødd vandt sensationelt pokalturneringen i 2012, red.), men det her tager jo nye højder med et 5. divisionshold. Så det er jeg virkelig stolt over at være med til, kom det til avisen.

Rosenborg vandt semifinalen 2-1 på mål af Nicklas Bendtner og Alexander Søderlund. Sidstnævntes sejrsmål faldt i overtiden.

Sportslig leder i klubben, Stig Inge Bjørnebye, tager ordudvekslingen med ophøjet ro.

- Det er en kendt jargon i Rosenborg. Kender jeg de to ret, så har de talt sammen, sagde den tidligere landsholdsspiller afvæbnende.

Uventet drejning efter Bendtner-dom: Taxachauffør skal til samtale

Bendtner fredet efter voldsdom: - Det kan ende alt andet end kønt

Sponsorer reagerer på ubetinget fængsel: - Bendtner fungerer som en rollemodel

Rosenborg beholder Bendtner trods voldsdom

Klar besked fra DBU efter Bendtner-dom: - Det er rigtig skidt

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind