Rosenborg-træner erkender: Bruger Bendtner forkert

Kåre Ingebrigtsen mener ikke, at det er lykkedes Rosenborg at udnytte Nicklas Bendtners styrker.

Nicklas Bendtner står indtil videre noteret for tre scoringer i Eliteserien. (Foto: Stine Tidsvilde)
Nicklas Bendtner står indtil videre noteret for tre scoringer i Eliteserien. (Foto: Stine Tidsvilde)

Den danske angriber startede sæsonen fint, da han kom på tavlen i sin første kamp for Rosenborg. To mål er det blevet til siden. Det er ikke udelukkende Nicklas Bendtners skyld, siger Rosenborg-træner Kåre Ingebrigtsen.

Tirsdag led de forsvarende norske mestre fra Trondheim sæsonen første nederlag til Tromsø. Et hold som sad tæt på midtbanespillerne.

- Tromsø mandsopdækker vores centrale folk på midtbanen. Det skaber plads til andre spillere, og derfor skal vi i sådan en situation spille i de tomme rum. Gør vi det, så er Nicklas Bendtner fri. Hele tiden, siger Kåre Ingebrigtsen til det norske medie Adresseavisen.

I alt har Bendtner nettet tre gange for Rosenborg i denne sæson, men hvis det skal blive til flere, så skal medspillerne forstå, hvordan de bedst bruger ham.

- Fodbold er en kompleks størrelse. Du har en modstander, som indretter sig på dig, og så må du prøve at løse det. Har man tålmodigheden, så finder man de tomme rum, siger Kåre Ingebrigtsen.

Den norske træner er klar over, at det tager tid at spille Nicklas Bendtner ind på holdet.

- Rosenborg har ikke haft sådan en type angriber siden Gøran Sørloth (Spillede i Rosenborg fra 1985 til 1993 red.). Så det tager lidt tid, svarer Rosenborg-træneren.

De forsvarende norske mestre fører stadig Eliteserien - et point foran Odd.

Frelseren fra Nottingham: Bendtner igen gjort til grin

Bendtner-effekten: Interessen i Norge er eksploderet!