Annonce:
Annonce:

Sådan havnede Bendtner i Rosenborg

Baggrund: Landstræner Åge Hareide spillede også en rolle, da Bendtner havnede i Rosenborg - Nicklas Bendtner brugte kun kort tid på at tænde på ideen

Nicklas Bendtner med Nottingham Forest trøjen. Opholdet blev aldrig en succes. Nu er det sidste chance i Rosenborg. Foto: AP
Nicklas Bendtner med Nottingham Forest trøjen. Opholdet blev aldrig en succes. Nu er det sidste chance i Rosenborg. Foto: AP
Annonce:
Følg Fodbold

Sidste chance!

Vi har hørt det før, men med et par skridt ned i niveauer ligner Rosenborg det sidste udkald for 29-årige Nicklas Bendtner, hvis karrieren skal tilbage på det opadgående spor man så ved EM 2012.

Siden har karrieren været kaos uden struktur og kontinuerlig spilletid. Uanset om det har været Juventus, Wolfsburg eller Nottingham Forest.

Ambitionsniveauet har ganske enkelt været for højt i forhold til de sportslige kvaliteter. Problemet har også ligget i selvforståelsen.

Kontaktet for tre uger siden
Men det kom alligevel som et stort chok, da aftalen med Rosenborg blev offentliggjort mandag aften efter kl. 22.00. For ingen havde lugtet lunten om et klubskifte i den retning var under opsejling.

Annonce:

Aftalen blev underskrevet på et kontor centralt i København ved 20-tiden. Siden ventede parterne på, at papirarbejdet mellem de to klubber kom på plads, før aftalen kunne offentliggøres.

Derfor er Bendtners skifte til Norge så overraskende - husk at Ekstra Bladet sender live fra Bendtners pressemøde kl 14.30 i dag.

Den norske mesterklub har jagtet en midterangriber siden Christian Gytkjær i januar blev solgt til 1860 München. En angriber, der passer til 4-3-3 systemet. En stærk boksspiller, der kan score på indlæggene fra fløjene og kender sin rolle i det samme system, som det danske landshold praktiserede under Morten Olsen.

Ideen blev født for mere end én måned siden hos Rosenborg-ledelsen. For lidt over tre uger siden fik Ivan Marko Benes, der er Nicklas Bendtners agent, det første opkald. Siden kom der skred i forhandlingerne.

Annonce:

Agenten tændte på ideen, fordi karrieren i Nottingham Forest røg helt af sporet, da Nicklas Bendtner blev skadet og måtte sidde ude. Det var svært at se vejen tilbage i startopstillingen for den 29-årige dansker.

Men der var den vanskelige hurdle, at Nicklas Bendtner kunne se sig selv flytte til Trondheim i Norge for at spille fodbold.

- Jeg skulle faktisk ikke bruge lang tid på at overbevise Nicklas Bendtner på, at det var en rigtig god ide. Nicklas tændte hurtigt på den nye chance, han ville få i Rosenborg, siger Ivan Marko Benes til Ekstra Bladet.

Siden har landstræner Åge Hareide, der tidligere har trænet Rosenborg, også spillet en rolle på sidelinjen i forhold til skiftet til de norske mestre. Meldingerne er, at nordmanden er begejstret for skiftet, selv om Nicklas Bendtner endnu ikke har været en del af hans landsholdstrup. Det kan han blive senere i 2017, hvis han genfinder fodboldformen.

Annonce:

Fejlcastet i Forest
Når Nicklas Bendtner ikke skulle bruge flere måneder på at tænke over Rosenborg-tilbuddet hang det sammen med, han også kunne se, han var fejlcastet i Nottingham Forest. Han var havnet i en klub, der spillede 4-4-2. Og hvis han skal lykkes i sådan et system, skal han have en angriber, der løber røven ud af bukserne og arbejder rundt om ham. Bendtner er og bliver den mere stationære type i feltet.

Bendtner passer bedst som den enlige spids i 4-3-3 systemet, hvor kantspillerne kan servicere ham med indlæg.

Det er formentlig også det Stig Inge Bjørnebye, Rosenborgs sportsdirektør, har tænkt, da han startede jagten på den 29-årige dansker. Den tidligere Brøndby- og Liverpool-spiller har været meget ihærdig og energisk for at lande aftalen.

Lige nu klinger det måske lidt hult, at Bendtner tilbage i 2009 efter kåringen som Årets Spiller i Danmark udtalte den berømte sætning:

’Jeg vil være topscorer i Premier League, VM og inden for fem år vil jeg være blandt de bedste angribere i verden. Tro mig, det kommer til at ske’, sagde Bendtner.

Alle ved i dag, at det aldrig kommer til at ske. Til gengæld kan Nicklas Bendtner med et forrygende fodboldår i Europas 25. bedste liga med ro, tillid og tryghed sparke sig ud i en af de store ligaer igen.

Annonce:

Risikoen for fiasko er altid til stede, når Nicklas Bendtner er en del af pakken. For ingen ved, hvad Bendtner gør, når han sidder alene i Trondheim.

Fra Arsenal over Juventus til Wolfsburg, Nottingham Forest og Rosenborg er billedet klart. Det er gået hurtigt ned ad bakke for Bendtner. Hvis projektet i Rosenborg kikser, er Tårnby måske næste destination.

Pejlemærket for Nicklas Bendtner er topscorerne fra de seneste to sæsoner i Rosenborg. Alexander Søderlund skiftede i starten af 2016 til Saint-Etienne efter topscorertitlen med 22 træffere i Tippeligaen i 2015. Året efter i 2016 blev Christian Gytkjær ligaens topscorer med 19 træffere. Han blev solgt til 1860 München i 2. bundesliga.

Nu får Nicklas Bendtner reduceret sin løn til et beløb i omegnen af fire millioner kroner om året. Det er voldsomt i forhold til, hvad han tidligere har tjent. Men det kan vise sig at være godt for hans liv med et skifte til et sted, hvor niveauet er lavere og han kan få ro på bagsmækken.

Morten Olsen: Professionalisme skal give Bendtner succes

Afsløring: Her er Bendtners nye lave løn

Bendtner-effekten: Tippeligaen vises nu på dansk TV

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: