Slut med fredning: Bedst hvis Bendtner finder ny klub

Rosenborg vil gerne af med Nicklas Bendtner denne sommer, mener norsk fodboldkommentator og peger på, at danskerens aftale med klubben om fast spilletid nu udløber

Ifølge norsk fodboldkommentator så håber Rosenborg, at Nicklas Bendtner snart finder en ny klub, og danskerens aftale om fast spilletid gælder ikke efter VM. Foto: Ole Martin Wold / Ritzau Scanpix
Ifølge norsk fodboldkommentator så håber Rosenborg, at Nicklas Bendtner snart finder en ny klub, og danskerens aftale om fast spilletid gælder ikke efter VM. Foto: Ole Martin Wold / Ritzau Scanpix

Det er forventet, at Nicklas Bendtner efter sommerens VM-slutrunde forlader Rosenborg og finder en ny klub.

Men hvor det tidligere har lydt som om, at Rosenborg trods alt håbede på, at man kunne beholde danskeren, så er stemningen nu vendt. I hvert fald hos Dagbladets fodboldkommentator Morten Pedersen, der har skrevet en hel klumme om, at det nok er bedst, hvis Bendtner finder en ny klub, og at Rosenborg nok også tænker, at det vil være bedst at komme af med danskeren nu.

- Da Nicklas Bendtner kom til Rosenborg i marts 2017 handlede alt om at få den bedst mulige start for spilleren med det ekstreme potentiale og alt for lidt spilletid de seneste fem år. Men nu efter 40 kampe for Norges største og lige nu næstbedste fodboldklub handler alt om at få den bedst mulige slutning skriver kommentatoren i sin klumme.

- Nicklas Bendtner med aftale om at spille, når han er frisk, er ikke længere fredet på Lerkendal. Derudover er han meget dyr, lyder det

Nicklas Bendtner kæmper for at komme tilbage fra en skade. Foto: All Over
Nicklas Bendtner kæmper for at komme tilbage fra en skade. Foto: All Over

Tyskland vandt VM-guldet i 2014 efter finale-sejr over Argentina. Dengang blev finalen vist to steder, men denne gang får kun en enkelt kanal chancen. Foto: AP VM 2018 Ny tv-aftale: VM-finalen vises kun på denne kanal

Lige nu kæmper Bendtner for at komme sig over sin lyskeskade, så han kan komme med til VM, og i Rosenborg krydser man fingre for at danskeren ender i VM-truppen, så de kan få de penge, man får fra FIFA for at have spillere med i slutrunden.

- Men i ærlighedens navn også fordi det med største sandsynlighed vil gøre det salg, som de ønsker sig i sommervinduet, lettere at gennemføre, lyder det fra kommentatoren, der erkender, at Rosenborg selvfølgelig ikke selv kan tillade sig at sige sådan.

- Men så længe holdet er bedre og mere homogent uden den danske stjerneangriber, så siger det egentlig sig selv, at det er tanken, intentionen og målet, skriver han.

Dagbladets kommentator roser Bendtner for at være en gudsbenået fodboldspiller med store øjeblikke, men peger på, at han samlet set blot har været ok. Han peger på, at Bendtner har været en klods om benet for Rosenborg.

- Han er jo ikke samarbejdets og spillestilens mand, danskeren. Han spiller mest på følelser og intuition, som de rigtig gode ofte gør, hvor fodbolden er meget bedre end den norske, lyder det.

- Han tager sig store friheder i forhold til Rosenborgs offensive planer og intentioner, han er ikke, hvor han skal være, selvom han får bolden, når han beder om den, for den er enten for dyb eller bred - han er jo trods alt Nicklas Bendtner, alfahannen. Og så bryder han sig ikke for meget om det defensive ansvar, lyder det.

Nicklas Bendtner kan snart være fortid i Rosenborg. Foto: All Over
Nicklas Bendtner kan snart være fortid i Rosenborg. Foto: All Over

Spansk fodbold Hvor er Cristiano? Mystisk foto puster til exit-rygter

Thomas Delaney frier til Borussia Dortmund. Foto: Lars Poulsen VM 2018 Afsløring: Delaney frier til storklub

22 mål i 40 kampe er det blevet til for Bendtner i Rosenborg, men den netop hjemvendte angrebskollega Alexander Søderlund scorede for tre år siden samme antal mål, men på blot 30 kampe.

- Jeg er rimelig sikker på, at Kåre Ingebrigtsen håber, at Nicklas Bendtner finder sig en ny klub. Både for spillerens og Rosenborgs skyld, skriver kommentatoren i den lange klumme i Dagbladet.

- Nicklas Bendtner har haft en overenskomst med Rosenborg om, at han skulle spille alle kampene før VM, lyder det.

- Men nu er aftalen gået ud, VM venter, og til efteråret vil Rosenborg-træneren gøre det, der er bedst for holdet, ikke Nicklas Bendtner. Det er selvfølgelig også en faktor i danskerens fremtidsplaner, lyder det.

Her kommer nummer 9,58, og han er fandens hurtig. Foto: Vidar Ruud/Ritzau Scanpix Fodbold Spillerne i chok: - Vi får besøg af nr. 9,58 - han er fandens hurtig!

Foto: Lars Poulsen VM 2018 Åges hovedpine: Skadet Bendtner i kamp mod tiden

Lasse Schøne og Viktor Fischer hjælper Ekstra Bladet med at komme ind bag facaden på landsholdet. Foto: /ritzau/Lars Poulsen Sport og Spil De afslører fodboldlandsholdet bag facaden: Tinder-profiler og kaos-regime

Brian Laudrup har lige scoret - og Søren Colding løber ud mod målscoreren. Få sekunder efter laver de jubelscenen, der er blevet ikonisk for dansk VM-succes. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Søren Colding om lige netop dét billede: Undskyld

159 kommentarer
Vis kommentarer