Spillede i røven af 3. division: Nu skal han slås mod Bendtner

Erlend Sørhøy er en fantastisk historie om, hvordan tingene kan vende, hvis bare man ikke mister troen

Erlend Sørhøy har skrevet kontrakt med Ranheim, der netop har sikret sig oprykning til Eliteserien. Foto: ranheimfotball.no
Erlend Sørhøy har skrevet kontrakt med Ranheim, der netop har sikret sig oprykning til Eliteserien. Foto: ranheimfotball.no
Følg Fodbold

Livet kan tage nogle gevaldige ture op og ned.

For Erlend Sørhøy har der været flere nedture at tage fat i, men for tiden går det opad.

I en sådan grad, at fodboldspilleren nu kan se frem til at skulle spille i Norges bedste fodboldrække, Eliteserien.

Noget af et sceneskifte for den nu 24-årige spiller, der for få år siden fristede en tilværelse som bænkevarmer i Norges tredjebedste række - for en klub, der hang så gevaldigt med rumpetten i vandskorpen, at man flirtede med nedrykning.

Da var det ved at være slut, fortæller han til Adresseavisen fredag.

- I sommeren 2015 sad jeg på bænken i Rødde (i 2. division, Norges tredjebedste række, red.), var ikke motiveret og tænkte på at stoppe. Så ringede Kolstad, og så valgte jeg at give fodbolden en chance til, siger han med henvisning til klubben, der nu ligger i bunden af netop fjerdebedste række, hvor han fik gang i karrieren.

Her har han den forgangne sæson bidt skeer med blandt andre Rosenborgs andethold, Orkla, Brumunddal og Tillerbyen.

- Det er gået lidt op og ned de senere år. Både for mig selv og Kolstad. Samtidig har jeg flere gange fået chancen for at træne med Ranheim - for at lære niveauet at kende. Men det er klart: Havde du spurgt mig i januar, havde jeg ikke troet, jeg skulle være eliteseriespiller i 2019, fortæller han.

Fantastisk afslutning
Men det skal han, for torsdag skrev han kontrakt med netop Ranheim, der netop har sikret sig oprykning til Norges bedste række.

- Vi har fulgt ham et stykke tid. Han er venstrekant med en vældig god fod. Tilmed har han stor fart og gennembrudskraft, siger Ranheim-træner Svein Maalen.

Kontrasterne er til at få øje på for Sørhøy.

For sølle to uger siden knoklede han som anfører for Kolstad i den afgørende kamp i 3. division for at undgå nedrykning til landets femtebedste række, 4. division.

Det skete mod Levangers andet hold i sidste runde af sæsonen, hvor Levanger kom foran med bare fem minutter tilbage af kampen. I 90. minut udlignede Kolstad og sikrede sig på nærmest mirakuløs vis sejren dybt inde i overtiden.

- For at være ærlig, så husker jeg ikke meget af de sidste minutter. Men stemningen i omklædningsrummet efterfølgende var helt elektrisk, og så var det jo fortjent, at vi vandt, siger han.

Nu kan han gå i gang med forberedelserne til øverste hylde, hvor modstanderne nu bliver af fineste karat i norsk fodbold.

For første gang nogensinde: Monstertalent laver den perfekte runde

Groteske scener: Fans invaderer banen med romerlys

Håndgemæng og mange mål i historisk finale

Klubbens største stjerne revsede sin chef: Så leverede træner genialt svar

Golf-baben over dem alle: Brysterne kan være i vejen

Over fem kilo bryster: MMA-stjernen, der kan kvase dig med sin barm

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind