Spillerne kastede op: Anmelder klubben

Flere Örebro-spillere kastede op inden kamp i Allsvenskan, men meldte sig friske til at spille. Det har nu ført til anmeldelse af klubben for brud på coronarestriktionerne

Danske Andreas Skovgaard (i hvid) spillede hele kampen, da Örebro søndag tabte 1-2 til Sirius i Allsvenskan. Muligvis burde flere Örebro-spillere aldrig have haft lov til at spille kampen. Fotoet her er fra en kamp i juni. Foto: 11380 Kicki Nilsson / Tt/Ritzau Scanpix
Danske Andreas Skovgaard (i hvid) spillede hele kampen, da Örebro søndag tabte 1-2 til Sirius i Allsvenskan. Muligvis burde flere Örebro-spillere aldrig have haft lov til at spille kampen. Fotoet her er fra en kamp i juni. Foto: 11380 Kicki Nilsson / Tt/Ritzau Scanpix

Den svenske fodboldklub Örebro SK er havnet i en penibel sag, hvor klubben beskyldes for at have brudt coronarestriktionerne i Allsvenskan.

Derfor er klubben nu blevet anmeldt til ligaens disciplinærudvalg. Det siger chefen for kampdelegerede i Sveriges pendant til Divisionsforeningen, Per Eliasson, til Expressen.

Det er Örebros cheftræner, Axel Kjäll, der har forårsaget uroen med en udtalelse efter søndagens 1-2-nederlag ude til Sirius. Efter kampen sagde træneren, at flere spillere havde haft det dårligt inden kampen.

- Det var en speciel kamp, for vi havde fire eller fem spillere, som kastede op. Nogen fik det dårligt i bussen, andre på stadion. Flere havde det dårligt og kastede op. Mange kæmpede sig igennem det, og nogle af dem spillede 90 minutter, sagde træneren til lokalavisen Nerikes Allehanda.

Udmeldingen harmonerer ikke med, at alle hold som følge af coronarestriktioner inden hver kamp skal udfylde en erklæring om, at alle spillere og ledere i truppen er friske.

Den erklæring skal afleveres til hjemmeholdets læge, som endeligt skal godkende, at udeholdets spillere og stab må gå ind på det stadion, hvor kampen spilles.

Derfor kom det også noget bag på den ansvarlige læge for Sirius, da han blev overbragt citaterne fra Örebros cheftræner.

- Hvad? Hvad siger du? Det er helt nyt for mig. Örebro henvendte sig til mig tre gange for at sige, at alle spillere og ledere var friske. Den information fik jeg på en mail dagen før kamp, en sms på kampdagen og på en fysisk liste en time før kampstart, siger lægen Jakob Johansson til TT.

Han fortæller, at hvis han havde hørt om de opkastende spillere, ville han have nægtet dem adgang til stadion.

Örebro har efterfølgende forklaret, at klubbens ræsonnement var, at spillerne var ramt af madforgiftning.

Klubben siger, at det er muligt, at den har begået en fejl, og at den nu vil undersøge forløbet for at kunne vurdere, om den skulle have handlet anderledes.

Danskeren Andreas Skovgaard spiller for Örebro. Den tidligere FC Nordsjælland-stopper var på banen i hele kampen mod Sirius.

Kæmpe succes for kasserede danskere

Pokalafbrydelse chokerede AaB’er: Nogen spurgte, om der var en bombe

FCM skal appellere udvisning

Brøndby-profil koster ti mio. kr.

Seneste nyt

Det er ikke mere heltemodigt eller bonusværdigt at være sygeplejerske end sosu

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.