Stjerne frasiger sig sin løn for at hjælpe sin hjerteklub

Den svenske landsholdsanfører, Andreas Granqvist, har ikke fået løn i Helsingborg siden sin hjemkomst i sommer

Den svenske fodboldprofil Andreas Granqvist er en mand med klubhjertet på rette sted. Foto: AP
Den svenske fodboldprofil Andreas Granqvist er en mand med klubhjertet på rette sted. Foto: AP

Mens nogle af sportens største stjerner har travlt med at flytte deres milliardformue i skattely, er der andre, der tænker knap så meget med tegnebogen.

Den svenske fodboldstjerne og landsholdsanfører, Andreas Granqvist, har således siden sommer frasagt sig sin løn i sin hjerteklub, Helsingborg IF, skriver Aftonbladet.

Det gør han for at hjælpe klubben, der økonomisk er i knibe.

- Jeg har ikke kostet HIF en krone, siger den 33-årige forsvarsstyrmand, der vendte hjem til sin tidligere klub fra Krasnodar i sommer.

Granqvist har været med til at spille klubben tilbage i den bedste svenske række, men oprykningen har endnu ikke givet det ventede økonomiske boost.

Klubben har dog fået elitelicens fra årsskiftet, så Andreas Granqvist regner med at få løn næste år.

- Det var selvfølgelig meningen, jeg skulle have løn, når jeg kom hjem. Men efterhånden fandt jeg ud af, hvordan økonomien så ud.

- Jeg er så heldig at været godt stillet, så jeg har afstået min løn, så længe HIF ikke har økonomien til det. Men næste år får jeg løn igen, uden at den dog er tårnhøj, siger Granqvist, der bekræfter, at han i efteråret har været i Manchester Uniteds søgelys.

- Jeg tror, at vi med 99,9 procent sikkerhed kan slå spekulationerne ned nu. Et sådant klubskifte ville være sensationelt, og det tror jeg ikke på. Jeg ved heller ikke, om jeg vil. Det er i Helsingborg, jeg vil være, lyder det fra den sympatiske svensker.

Klubben har dog fortsat problemer.

– De har fået elitelicens for 2019, men med hensyn til 2020 er det uvist, siger  Kjell Sahlström, økonomichef i det svenske fodboldforbund, til avisen.

Zlatan Ibrahimovic på scenen til svensk fodboldgalla. Foto: Ritzau Scanpix/ Christine Olsson/TT Skandinavien - 13. nov. 2018 - kl. 13:25 Zlatan forarger til gallafest: - Unødvendigt

Se også: Blev folkehelt under VM: Nu er han pludselig jagtet af United

28 kommentarer
Vis kommentarer