Stjerne i problemer: Afslørede fodboldspiller i voldtægtssag

Den norske skisportstjerne Petter Northug risikerer erstatningskrav, efter han offentliggjorde navnet på en voldtægtsmistænkt fodboldspiller

Foto: Armando Trovati/AP
Foto: Armando Trovati/AP

Det er efterhånden mere end to uger siden, det kom frem, at en fodboldspiller fra Molde er mistænkt og tiltalt for voldtægt.

En såkaldt sovevoldtægt, som ifølge norsk lov om ’seksuel omgang med personer, der er bevidstløse eller af anden grund er ude af stand til at modsætte sig handlingen’.

Søndag blussede sagen dog endnu en gang op, da den norske langrendsløber Petter Northug valgte at offentliggøre navnet på den spiller, der er mistænkt. Det gjorde han i forbindelse med kampen mellem Rosenborg og Molde, hvor Nicklas Bendtner scorede to gange i Rosenborgs 4-0-sejr.

Risikerer erstatningskrav
Northug var selv til stede på stadion under kampen, og det var herfra, at han via Instagram offentliggjorde navnet til sine mere end 400.000 følgere på det sociale medie i en såkaldt 'story', der efterfølgende er blevet slettet.

- (Molde-spillerens navn) skal fængsles! 3–0, skrev Northug ifølge den norske avis VG, der også skriver, at beskeden var påskrevet en video, hvor Rosenborgs fans sang nogenlunde samme tekst.

Skiløberen risikerer dog et retsligt efterspil efter sin offentliggørelse. Det siger den mistænkte spillers advokat til avisen.

Har du guld på loftet: Fodboldkort kan være mange penge værd

– Jeg synes, Northugs kommentar er langt over stregen og ulovlig. Jeg vurderer det til at være ærekrænkelse, og nu vil vi vurdere, hvordan vi skal håndtere det. Ærekrænkelse er ikke strafbart, men vi vil ikke udelukke et erstatningskrav. Vi kommer til at foretage en grundig vurdering, lyder det fra Øyvind Panzer Iversen.

Manager afviser
Northugs manager mener dog ikke, at der er noget at komme efter, men at skiløberen blot gengav indholdet i den sang, Rosenborg-fansene råbte på tribunerne.

- Der blev lagt en film ud fra tribunen med en sang om en spiller, som skulle fængsles og en tekst med indholdet i sangen. Dette blev umiddelbart efter slettet, da han blev gjort opmærksom på sammenhængen og sagen om den nævnte spiller, skriver Are Sørum Langås i en SMS til VG og insinuerer dermed, at Northug ikke var klar over sammenhængen med voldtægtssagen, da han lagde sangen op på sin Instagram-profil.

Molde-spilleren, der er tiltalt i sagen, har fra sagens start nægtet sig skyldig.

Norsk fodboldprofil tiltalt for sovevoldtægt

Ballade efter Kevins triumf: Romain var stiktosset


Sådan skal Formel 1 reddes: Jasons syv bud

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri