Stjernen hylder dansker-fyring: Klubben viser 'pungkulor'

Hammarby-stjernen Kennedy Bakircioglu mener, at klubben har ageret som en storklub ved at fyre danske Jakob Michelsen

Jakob Michelsen er færdig i Allsvenskan-klubben Hammarby efter bare en enkelt sæson. Foto: All Over Press
Jakob Michelsen er færdig i Allsvenskan-klubben Hammarby efter bare en enkelt sæson. Foto: All Over Press

Torsdag blev den danske cheftræner Jakob Michelsen fyret i Allsvenskan-klubben Hammarby efter blot et år i spidsen for stockholmerne.

I en klumme i Expressen har avisens fodboldkronikør, Daniel Kristoffersen, berettet om, at Michelsens ligefremme og hårde lederstil hurtigt blev for stor en kontrast for spillerne i Hammarbys trup:

- Han kritiserede spillerne åbent til træning, og så spillede det ingen rolle, om du hed Kennedy Bakircioglu, Romulo eller Marcus Degerlund, skriver Daniel Kristoffersen.

Kritik af 'mini-Mourinho': Fyret dansker var for hård!

Den forklaring ser i høj grad ud til at holde stik.

I hvert fald græder holdets Hammarbys store stjerne og anfører, Kennedy Bakircioglu, tørre tårer over fyringen af den danske chef i et interview med avisen Aftonbladet:

- Jeg kan forstå, der er mange, som har talt om dette inden i dag. Personligt synes jeg, Bajen (Hammarby, red.) viser 'pungkulor', siger Kennedy Bakircioglu i en sætning, der bedst kan oversættes med, at klubben 'viser nosser'.

- Det viser, at Hammarby er en storklub, som stiler efter at gøre det godt denne sæson... Nu har Hammarby truffet denne beslutning, og så må vi spillere være professionelle og fortsætte med at gøre, hvad vi skal. Jeg synes, beslutningen viser, Hammarby agerer som en storklub, siger den 37-årige anfører, der ikke har lyst til at uddybe sit forhold til Jakob Michelsen nærmere:

- Jeg vil ikke gå i detaljer med Jakob. Det er ikke noget, jeg gør i medierne. Vi har haft et år sammen. Han fik prøvet kræfter med Allsvenskan, Hammarby og Sverige i et år - så blev det ikke til mere, lyder den knastørre konstatering fra Bakircioglu.

Kennedy Bakircioglu mener, at Hammarby 'viser nosser' ved at fyre danske Jakob Michelsen. Foto: All Over Press
Kennedy Bakircioglu mener, at Hammarby 'viser nosser' ved at fyre danske Jakob Michelsen. Foto: All Over Press
 

Tidligere har Ekstra Bladet kunnet fortælle, at en af årsagerne til fyringen var en magtkamp mellem den danske cheftræner og sportschef Jesper Jansson, der kom til efter Michelsen tiltræden.

Den oplysning vil Kennedy Bakircioglu heller ikke afvise:

- De har sikkert haft deres diskussioner og så videre. Men de er tilpas voksne mennesker til, at de ikke har haft diskussionerne foran os spillere, siger Bajen-anføreren.

Michelsen fyret i Hammarby efter magtkamp

Jakob Michelsen førte Hammarby til en niendeplads i den forgangne sæson i Sverige, men det var altså ikke nok for den ambitiøse hovedstadsklub. Derfor fik danskeren silkesnoren, selv om han havde to år tilbage af sin kontrakt.

Örebro-træner Alexander Axén er nævnt som favorit til at overtage trænerposten i hovedstadsklubben, når den nye Allsvenskan-sæson bliver skudt i gang til april.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Officielt: Jakob Michelsen er fortid i Hammarby

Svensk ekspert efter dansker-fyring: 'Latterligt bare at give træneren et år'

Sveriges bedste dansker skifter til belgisk klub

Bendtner-træner griner af rygter: - Sådan er det med Nicklas