Stoppede pludselig karrieren i FCK: Nu har han kæmpe succes i ny rolle

Den tidligere FCK'er Olof Mellberg gør det for anden sæson i træk fantastisk i sit første trænerjob, og nu skal han snart videre til en større klub

Olof Mellberg jubler her med tidligere FCK-kolleger. Nu har svenskeren stor rolle i trænerjob i hjemlandet. (Foto: Jens Dresling)
Olof Mellberg jubler her med tidligere FCK-kolleger. Nu har svenskeren stor rolle i trænerjob i hjemlandet. (Foto: Jens Dresling)
Følg Fodbold

Ståle Solbakkens tid i FC København varer ikke evigt. Han har fortalt, at han denne gang stopper på et tidspunkt, hvor FCK er på vej frem mod et nyt toppunkt.

Og måske kan det være en idé at kigge mod en anden af klubbens tidligere spillere. Olof Mellberg, der spillede 22 kampe for FCK i 2013/2014, imponerer nemlig stort som træner for Brommapojkarna, og han skal snart videre i fodboldsystemet.

- Det Mellberg har lavet hidtil i Bommapojkarna er fænomenalt, lyder det fra Mats Olsson i hans klumme i Expressen.

Da Mellberg overtog klubben for halvandet år siden, var den raset ud af Allsvenskan og var i frit fald røget ud af Superettan og lå i 1. division nord. Men efter oprykning sidste sæson, så ligger man nu på en delt førsteplads i den næstbedste række og er på vej mod Allsvenskan.

- Olof Mellberg er selvfølgelig et godt navn i den sammenhæng, men hans kontrakt løber ud efter denne sæson, og selvom Brommapojkarna siger, at de vil satse, så forsvinder de bedste spillere stadig hurtigt, og det føles som om, at Brommapojkarna for evigt er dømt til at være grobund for de planter, der opkøbes af svenske og udenlandske klubber, lyder det.

Hård kritik af Brøndby-boss: Han nægter stjernen at selvtræne

For anden sæson i træk stormer Mellbergs tropper mod oprykning. Foto: All Over
For anden sæson i træk stormer Mellbergs tropper mod oprykning. Foto: All Over
 

Klummeskribenten peger på, at det altid er spændende med tidligere spillere som trænere og nævner Zinedine Zidane, Diego Maradona, Henrik Larsson og Jonas Thern som både gode og dårlige eksempler. Mellberg ligner et godt eksempel.

- Olof Mellberg er begavet med og lider af vindermentalitet udover det sædvanlige. Jeg mindes nederlag med landsholdet, hvor der hang et tordenvejr over ham i nogle dage. At han valgte Brommapojkarna var smart, for det er en klub, hvor man ikke rasler med skarpe knive, når resultaterne ikke er som håbet, lyder det.

Mellberg har allerede haft samtaler med den svenske storklub IFK Göteborg, men det mener klummeskribenten ikke nødvendigvis vil være det optimale.

- Det er ikke sådan, at Olof Mellberg, hvis han skriver under med Göteborg, havner i et pengehav, hvor han kan stå som kaptajn på skuden og bare hente de spillere, han vil have. Han risikerer i stedet samme økonomiske problem, som Henrik Larsson havde i Helsingborgs IF. Han havde ingen penge overhovedet, og så slutter det jo, lyder vurderingen.

Som spiller nåede nu 40-årige Mellberg udover FCK at repræsentere klubber som Racing Santander, Juventus, Olympiakos og Villarreal, men han huskes bedst for de 232 kampe for Aston Villa, hvor han også var anfører i en stor del af kampene.

Italien hylder dansk 'gudinde-gave': Cornelius fik stadion til at eksplodere

Mellberg i FCK-trøjen mod Ronaldo og Real Madrid i Champions League. Foto: Mikkel Berg Pedersen
Mellberg i FCK-trøjen mod Ronaldo og Real Madrid i Champions League. Foto: Mikkel Berg Pedersen

Olof Mellberg har stor succes som træner. Foto: All Over
Olof Mellberg har stor succes som træner. Foto: All Over
 

Henter PL-legende: Driller dansk stjerne og tidligere FCK'er

Top 50: De største danskere og svenske spillere nogensinde Ståle føler med landsmænd: Folk vil også have mig fyret i FCK

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind