Stopper i Sverige - vil hjem til Danmark

Lasse Vibe er færdig i IFK Göteborg efter denne sæson, fordi han gerne vil have sine børn med til Danmark

Lasse Vibe i aktion for Danmark. Arkivfoto: Jens Dresling
Lasse Vibe i aktion for Danmark. Arkivfoto: Jens Dresling

Lasse Vibe er blevet lidt af et ikon i svenske IFK Göteborg.

Den danske angriber optrådte for klubben med stor succes fra 2013 til 2015, inden han skiftede til Championship-klubben Brentford.

Siden gik turen til kinesiske Changchun Yatai, men Vibe vendte i april tilbage til Göteborg, hvor han sågar blev udnævnt til at være anfører tidligere på sæsonen.

Men efter denne sæson stopper Vibe i klubben og vender tilbage til Danmark.

- Beslutningen om at forlade Blåvitt (klubbens øgenavn, red.) har været en af ​​de vanskeligste i min karriere. Det lyder måske underligt i betragtning af, at jeg kommer fra Danmark, men for mig er det min klub.

- Det er klubben, som jeg, uanset hvordan det går, altid hepper på og altid håber det bedste for, siger han til klubbens hjemmeside.

- Sammen med min familie har jeg taget denne beslutning på baggrund af, at vi synes, at vores tvillingedrenge skal have mulighed for at bo i Danmark, gå på en dansk skole og få venner for livet.

- De er så store nu, at det er en skam at bevæge sig videre med dem. Da vi hele tiden har vidst, at vi ville flytte til Danmark, når jeg stoppede i Blåvitt, føltes det som det rigtige at gøre nu og ikke vente par år mere.

I Danmark har Lasse Vibe optrådt for AGF, FC Fyn, FC Vestsjælland og SønderjyskE.

Afslutningen på Allsvenskan-sæsonen bliver en gyser lørdag

Tre hold kan lørdag eftermiddag vinde det svenske mesterskab i fodbold.

Djurgården IF har med 65 point alle kort på hånden. Stockholm-klubben skal dog møde IFK Norrköping, der ligger nummer fem, på udebane.

Malmö FF og Hammarby IF har 62 point. Malmö møder Örebro på udebane, mens Hammarby hjemme tager imod Häcken.

Ved pointlighed er det målscoren, der er afgørende. Også her er det meget lige. Malmö er på plus 35 mål - mens Djurgården og Hammarby er på plus 34.

Skulle det ende lige her, er det flest mål, der er afgørende. Og så ender mesterskabet hos Hammarby, der inden sidste runde har scoret 71 mål. Malmö og Djurgården har scoret 51.

18 kommentarer
Vis kommentarer