Store forventninger: Ingen har regnet ham ud – det har jeg i hvert fald ikke

Nicklas Bendtner tog sidste sæson Rosenborg med storm. Nu skal han forsøge at leve op til forventningerne, der udspringer af hans præstationer, men det har ikke altid været lige let for den danske angriber. Bliver 2018 året, hvor han for alvor genrejser sig?

Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold

Som det er for film, bøger og musik, kan det være svært at leve op de forventninger, som forgængeren har været med til at skabe - og i Nicklas Bendtners tilfælde er den svære sæson to på trapperne, når han skal bevise, at han ikke bare er et 'one season wonder' i det norske.

Efter et par turbulente sæsoner valgte den danske angriber at prøve lykken i Norge, hvilket viste sig at være en god idé. I sin første sæson i Rosenborg blev han nemlig både topscorer og vandt det norske mesterskab.

Derfor er forventningerne til Nicklas Bendtners anden sæson ekstremt høje, og den danske landsholdsangriber skal forsøge at leve op til sidste sæsons bedrifter.

- Forventningen er, at han bliver en stor profil og scorer en masse mål for Rosenborg. Han er den største stjerne, vi har i ligaen, fortæller Eirik Borud, der er nyhedschef for VG-sporten, til EkstraBladet.

Hans anden sæson i den bedste norske fodboldrække, Eliteserien, begynder denne weekend, og søndag klokken 20 sparkes kampen mellem Sarpsborg 08 og Rosenborg i gang.

Stjernestatus i Norge
Nicklas Bendtners status i Norge er indiskutabel. Han er den største stjerne, der render rundt på de norske stadions, og det kan ses på tv-tallene. Ikke siden 90'erne har Rosenborg været så populære på tv, som de er nu.

Ifølge VG er Rosenborg involveret i de ti mest sete fodboldkampe i sidste sæsons Eliteserien på norsk tv. Den mest sete kamp var mod Brann, som blev set af næsten 300.000 seere.

Til sammenligning er den mest sete kamp i den danske liga denne sæson kampen mellem FC København og Brøndby 5. november 2017, som ifølge superstats.dk blev set i tv af 216.000 seere.

- Nu har vi en stor stjerne, som får alle til at tale om Rosenborg og Bendtner, og det er meget vigtigt. Vi ser ikke frem til, at han forlader ligaen, for han gør kampene og ligaen bedre. Vi har fået den X-factor, som folk gerne vil se.

I forhold til sidste år har Nicklas Bendtner denne gang være en langt større del af optakten i Rosenborg, og med et års erfaring i den norske liga er der ikke lagt en dæmper på forventningerne til den tidligere Arsenal-stjerne.

VG Sportens nyhedschef, Eirik Borud, forventer også, at Nicklas Bendtner starter som lyn og torden.

- Jeg tror, at han vil bruge første del af sæsonen til at spille sig i form til VM-slutrunden, og så tror jeg, at han forlader norsk fodbold til sommer.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Nicklas Bendtner er ikke selv i tvivl om, hvorvidt han skal med til sommerens VM-slutrunde. Eksperter ser ham også som en oplagt kandidat. Foto: Lars Poulsen
Nicklas Bendtner er ikke selv i tvivl om, hvorvidt han skal med til sommerens VM-slutrunde. Eksperter ser ham også som en oplagt kandidat. Foto: Lars Poulsen

I Danmark følger den tidligere fodboldspiller Francis Dickoh norsk fodbold tæt. Han har selv erfaring fra norsk fodbold, hvor han var i Lillestrøm fra .

Han er enig med Eirik Borud i, at forventningerne til Nicklas Bendtner er store, men det bliver ikke et problem for angriberen at levere.

- Min forventning er, at han bygger videre på sin gode sæson. Han er rigtig dygtig, og selvom han er et godt sted nu, hører han til på en anden hylde. Han er næsten for god, når han er i fuld vigør, og det skal han vise nu.

Kan ikke stoppes
Med forventningerne om masser af mål, deltagelse ved sommerens VM-slutrunde og et sommer-skifte skal meget flaske sig for Nicklas Bendtner, og selvom der er mulige faresignaler, bliver det ikke en hindring, vurderer Eirik Borud.

- De andre klubber ved måske, hvad de skal gøre for at tæmme ham.

- Men han er så god, at det ikke bliver nok til at stoppe ham. Rosenborg er så gode, at når de spiller bedst, vinder de over hvem som helst i Norge.

I stedet kommer det for Nicklas Bendtner til at handle om at holde sig mental skarp, og hans største udfordring bliver at tackle sidste års succes.

Væk er skandalerne, og hvis folk havde en mening om den danske landsholds-angriber, inden han kom til Rosenborg, så er den anderledes nu, hvor han har været der et år.

- Jeg tror, at folk så ham som kontroversiel spiller, inden han kom til Norge. Der var mange forskellige historier om ham. Men stemningen efter et år i Norge er, at han er en god fodboldspiller, og han ser ud til at være professionel omkring sin sport.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Nicklas Bendtner har vist sine kritikere, at han stadig kan spille fodbold. Flere spår, at han skifter klub til sommer. Foto: Fredrik Hagen/Ritzau Scanpix
Nicklas Bendtner har vist sine kritikere, at han stadig kan spille fodbold. Flere spår, at han skifter klub til sommer. Foto: Fredrik Hagen/Ritzau Scanpix

I Rosenborg ser man også spændt frem mod sæson-starten, men sportschef, Stig-Inge Bjørnebye, er ved at være godt træt af hele tiden at skulle forholde sig til Bendtners opstart.

- Han har arbejdet godt i vinterpausen. Det føler jeg, at jeg har sagt mange gange nu, og det svar bliver ikke anderledes.

Sportschefen anerkender, at Nicklas Bendtner er en dygtig spiller, men han vil ikke kalde ham den vigtigste. For ham handler det om hele holdet, og det er hele holdet, der skal præstere, for at de skal lykkedes.

Han erkender dog, at angriberens rutine er vigtig for holdet, og det er snarere succes-kriteriet, at han er med til at hjælpe holdet, end at han får personlig succes.

- Han er faldet godt ind sammen med de andre, og han skal nok være klar fra start.

Stig Inge Bjørnebye frygter ikke, at Bendtner får svært ved at leve op til sidste sæsons succes, og han har svært ved at se, at modstanderne skal kunne sætte en stopper for danskeren.

- Jeg tror ikke, at de andre forsvarsspillere har regnet ham ud – det har jeg i hvert fald ikke, så det tror jeg ikke bliver et problem.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Sportschef Stig Inge Bjørnebye har svært ved at se, at forsvarsspillerne i Norge har regnet Bendtner ud - det har han nemlig ikke selv. Foto: All Over Press
Sportschef Stig Inge Bjørnebye har svært ved at se, at forsvarsspillerne i Norge har regnet Bendtner ud - det har han nemlig ikke selv. Foto: All Over Press

Stor tiltrækningskraft
Bendtners tilstedeværelse i den Eliteserien kan i den grad mærkes, og hos VG Sporten, hvor man altid har dækket Rosenborg tæt, kan man mærke interessen for den danske angriber.

- Vi har altid dækket Rosenborg meget, men selvfølgelig har vi forsøgt at komme tættere på dem. Vi har brug for profiler og stjerner, som vi kan skrive om, og det har Bendtner givet os.

- Bendtner-artikler bliver læst af mange og ofte mere end andre.

Hvis det går som spået for de norske og danske eksperter, og Nicklas Bendtner er fortid i Norge til sommer, så kommer det formentlig også til at kunne mærkes på antallet af læsere.

- Det kunne meget vel ske, at der kommer et fald i antallet af læsere. Det er svært at spå om, for Rosenborg er stadig meget interessant for de norske fodboldfans, spår Eirik Borud.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+