Strides om alt: Dansker presset af magtkamp

Jakob Michelsen i afgørende opgør med sin sportschef, Jesper Jansson, om fremtiden i Hammarby

Jakob Michelsen er på vej ud af den store Stockholm-klub, Hammarby. Foto: All Over
Jakob Michelsen er på vej ud af den store Stockholm-klub, Hammarby. Foto: All Over

Det er åbenbart skæbnen for danske trænere, at de kun holder et år i Sverige.

For et år siden var et mesterskab ikke nok for Allan Kuhn i Malmø. Og nu kan det vise sig, at det ikke er nok for Jakob Michelsen at levere den bedste slutplacering i Allsvenskan til Hammarby siden 2008.

Ekstra Bladet kan i samarbejdet med Aftonbladet afsløre, at sølvsmeden fra Sønderjyske er fanget midt i en blodig magtkamp med sportschef Jesper Jansson, og det virker uundgåeligt, at begge er i den stolte Stockholm-klub ret meget længere.

Jakob Michelsen blev for et år siden hentet til den svenske hovedstad for at genskabe Hammarby som magtfaktor i svensk fodbold.

Daværende sportschef, Mats Jingblad, mente, at Jakob Michelsen med sine idéer omkring moderne fodbold var den rette til opgaven, og danskeren fik masser af frihed til at sammensætte den trup, som skulle gøre opgaven mulig.

Og danskeren benyttede sine danske kontakter til først at hente Bjørn Paulsen og indgår en forhåndsaftale fra sommer med Mads Fenger. Mats Jingblad supplerede med spændende navne som Serge-Junior Ngouali og Jiloan Hamad.

Jakob Michelsen på sidelinjen i Hammarby. Foto: All Over
Jakob Michelsen på sidelinjen i Hammarby. Foto: All Over
 

Første sæson var udset til genopbygning, mens den kommende sæson var tidspunktet hvor det hele skulle forløses.

Meget ændrede sig imidlertid, da Mats Jingblad blev sparket ud og Jesper Jansson startede omkring 1. maj.

Jesper Jansson er i Danmark bedst kendt for i en kort periode at være head scout i FC København, men inden det var han sportschef i Helsingborg.

Janssons entré i Hammarby har haft kæmpe betydning for Jakob Michelsens virke i klubben. Ekstra Bladet forstår på flere kilder med indsigt i den svenske storklub, at konflikterne mellem de to har bygget sig op hen over efteråret.

De to ser vidt forskelligt på spillestil og spillere, og modsætningerne er vokset nærmest fra dag til dag, og mens nytår nærmer sig, så har det udviklet sig til en regulær magtkamp.

Fotbollskanalen kunne for et par dage siden skrive, at Hammarby allerede nu er begyndt at forberede sig på den uundgåelige konsekvens af magtkampen, hvilket formentlig munder ud i en fyring af Jakob Michelsen.

Klubben har allerede været i kontakt med den tidligere Örebro-træner Alexander Axén og andre trænere har modtaget følere omkring trænerposten i Hammarby. Indtil videre har ingen trænere fået tilbudt jobbet, men det synes kun at være et spørgsmål om tid – med mindre klubbens bestyrelse ombestemmer sig og vælger at det er Jesper Jansson, der skal videre.

- Jakob Michelsen har en kontrakt i Hammarby, der løber de næste to år. Det er ubestrideligt. Hvad der ellers løber af rygter omkring interne forhold er ikke min opgave at kommentere, siger trænerens agent, Mads Bach Lund. Jakob Michelsen selv har ikke reageret på Ekstra Bladets henvendelser.

- Vi følger vores normale politik omkring rygter og spekulationer. Det betyder, at vi af respekt ikke kommenterer det, siger Hammarbys bestyrelsesformand Richard von Yxkull til Aftonbladet.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Se også: Lavede mirakler i Superligaen: Nu meldes dansk træner tæt på fyring

Se også: Krigen optrappes: Stor dansk spilleragent går solo

4 kommentarer
Vis kommentarer