Svensk bombe: Allan Kuhn ny chef i Malmø

Højest overraskende bliver det AaBs assistenttræner Allan Kuhn, som overtager det ledige trænersæde i Malmø FF

Her er Allan Kuhns første ord som Malmø-træner

Kasper Hjulmand og Morten Wieghorst.

Det var de to danske trænere, der var sat i forbindelse med det ledige trænerjob i Malmø FF, men højest overraskende bliver det en tredje dansker, der overtager posten i den svenske klub.

Det bliver nemlig AaBs assistenttræner Allan Kuhn, der skal overtage tøjlerne hos den svenske topklub, der har stået uden træner, siden Åge Hareide sagde op for at blive dansk landstræner.

Se også: AaB forlænger med Allan Kuhn

Det er noget af en overraskelse, da den nu tidligere AaB-assistent på intet tidspunkt har været nævnt blandt kandidaterne til det ledige trænersæde.

Allan Kuhn har erfaring som cheftræner i FC Midtjylland, hvor han stod i spidsen for ulvene fra august 2009 til januar til april 2011. Han har desuden også stået i spidsen for en kortere bemærkning i AaB i efteråret 2008, mens de ledte efter cheftræner ovenpå fyringen af Bruce Rioch.

Se også: Allan Kuhn færdig i FC Midtjylland

Nu får han altså chancen igen, og det hos svenske Malmø FF, som i år deltog i Champions League, men dog røg ud efter gruppespillet, hvor de sluttede af med en 8-0-sæk imod Real Madrid.

Nordjyden bliver netop nu præsenteret som ny chef hos Malmø.

- Jeg er ydmyg og stolt over at have fået chancen for en stor klub Malmö FF. Jeg er i løbet af rekrutteringsprocessen blevet klar over Malmö FFs vision om, hvordan man kan udvikle deres fodbold, og derfor har jeg tillid til, at jeg vil være i stand til at bidrage meget til at løfte klubben i de kommende år.

- Jeg ser frem til at komme i gang og føre klubben til nye titler, siger Allan Kuhn til Malmøs hjemmeside.

Se også: Wieghorst tæt på svensk topjob

Hos AaB ærgrer man sig over at miste den vellidte assistent.

 - Alle ved, hvor stor pris vi sætter på Allan Kuhn, og vi er kede af at miste ham, men omvendt har vi heller ikke ønsket at stå i vejen for ham, siger AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde til AaBs hjemmeside.

- Kuhn er en dygtig træner, der blandt andet med sin passion og sit humør har bidraget stærkt til fællesskabet i AaB, og samtidig har Allan i sammenlagt mere end ti år været en fantastisk ambassadør for vores klub, lyder det fra Allan Gaarde.

Kuhn har en fortid som spiller i Sverige, hvor han spillede i Örgryte frem til 2000, inden han stoppede sin fodboldkarriere i 2001.

Ekstra Bladets sportschef kalder Malmøs ansættelse af Allan Kuhn for en bombe. Hør hans analyse af den overraskende nyhed og interview med den nye træner i Malmø FF her

46 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere