Svensk fodboldklub fratager allsvenskanklub elitelicens

Östersund fratages elitelicensen, fordi klubben er i store økonomiske problemer

Östersund er i store økonomiske problemer. Foto: Ritzau Scanpix.
Östersund er i store økonomiske problemer. Foto: Ritzau Scanpix.

Allsvenskanklubben Östersund får frataget elitelicens for næste sæson.

Det skriver Det Svenske Fodboldforbund (SvFF) i en pressemeddelelse.

Ifølge fodboldforbundet lever Östersund "ikke op til elitelicenskriteriernes økonomiske forudsætninger for fortsat drift i hele det kommende år".

For at opnå licens må en klub ikke have haft gæld til spillere, skattemyndigheder, andre klubber, fodboldforbundet eller det lokale forbund fra august i år.

For nylig blev den tidligere bestyrelsesformand for klubben Daniel Kindberg idømt tre års fængsel for grov økonomisk kriminalitet.

Klubben er i store økonomiske problemer og har på det seneste appelleret til offentligheden om at støtte, så klubben i den nærmeste fremtid kan betale gæld af til det svenske skattevæsen.

Ifølge Östersund selv mangler der lige under ti millioner svenske kroner svarende til knap syv millioner danske kroner for at redde klubben.

Men ifølge Östersunds pressechef, Niclas Lidström, er klubben ikke enig i beslutningen om fratagelsen af licensen.

Fratagelsen vil ifølge fodboldforbundet betyde, at Östersund tvangsnedrykkes til Superettan, landets næstbedste fodboldrække.

Östersund imponerede stort, da klubben i sæsonen 2017/18 gik videre fra gruppespillet i Europa League. Svenskerne røg siden ud til Arsenal i 16.-delsfinalen trods en sejr på Emirates Stadium.

I den forgangne sæson blev Östersund nummer 12 i den svenske liga.

Foto: KIRBY LEE/Ritzau Scanpix Skandinavien Mystisk melding fra Zlatan: Er det hans nye klub?

Awer Mabil scorede FC Midtjyllands andet mål i Odense. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix FC Midtjylland Speciel detalje udløste den store jubel

Brøndby kommer ikke til at gå videre til Disciplinærinstansen i sagen om Niels Frederiksens røde kort i Aarhus. Han er derfor ikke på bænken i Parken, når de blågule møder FCK. Foto: Jens Dresling Brøndby Brøndby undrer sig: - Hvordan kan de konkludere, som de gør?

Har Christian Eriksen en fremtid under José Mourinho. Fotomontage: Ritzau Scanpix. Sport og Spil Gør Mourinho Eriksen til vinder eller taber?

Så er der råd til julegaver... Priske får solidt lønhop i FC Midtjylland. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Underskrift sikrer FCM-træner voldsomt lønhop

4 kommentarer
Vis kommentarer