Svensk landstræner bag Olsens 'landsforræderi'

Sveriges landstræner Erik Hamrén er glad for, at dansk-svenske Robin Olsen har valgt at stille op for Sverige - som Hamrén opfordrede ham til

Dansk/svenske Robin Olsen blev opfordret til at vælge Sverige til og Danmark fra af den svenske landstræner Erik Hamrén. (Foto. Zuma Wire)
Dansk/svenske Robin Olsen blev opfordret til at vælge Sverige til og Danmark fra af den svenske landstræner Erik Hamrén. (Foto. Zuma Wire)

Det er hovedsageligt den svenske landstræner Erik Hamréns fortjeneste, at målmanden Robin Olsen har valgt at spille for det svenske landshold og ikke det danske, som han også var berettiget til.

Malmö-målmanden er født i Sverige, men har danske forældre og var i tvivl om, hvilket landshold han skulle spille for.

(Foto: AP) Skandinavien Dansk succesmålmand på vej mod klubskifte

Efter samtaler med den tidligere AaB-træner faldt tingene dog på plads for den 25-årige keeper.

- Jeg gik og overvejede og spurgte mig selv, hvad jeg egentlig ville. Jeg talte med familien og nogle ledere i Malmö FF, mest for at rense mine tanker, så jeg ikke samlede for meget i hovedet, forklarer Robin Olsen til nyhedsbureauet TT.

- Erik Hamrén ringede, og vi havde en god samtale. Det var mest almindelig snak, han lovede mig ikke noget. Siden ringede jeg ham op og meddelte min beslutning, lyder det.

Robin Olsen spillede i Champions League med Malmö i efteråret, blev svensk mester for andet år i træk og valgt som årets målmand i Allsvenskan.

Skandinavien Nej tak til Olsen: Nu bliver dansk CL-helt svensker

De gode præstationer har medført, at Hamrén i øjeblikket har ham med på det svenske ligalandsholds på vintertur til Abu Dhabi i De Forenede Arabiske Emirater.

- Jeg blev meget glad, da Robin valgte os frem for Danmark. Der var jo en grund til, at jeg forsøgte at få ham til det, for jeg tror meget på ham. Han har vist sine kvaliteter på nationalt og internationalt plan med Malmö. Han er spændende, siger Erik Hamrén.

- Der er hård konkurrence om, hvem der skal overtage efter Andreas Isaksson. Han kommer jo til at stoppe på et tidspunkt, og jeg har sagt til Robin, at han er en af dem, der har chancen for at tage pladsen, forklarer landstræneren.

0 kommentarer
Vis kommentarer