Tidligere Brøndby-spiller var ludoman: Kørte påvirket rundt for at hæve penge

Den tidligere Brøndby-spiller Babis Stefanidis udviklede ludomani, da han boede i Danmark. Det har haft store konsekvenser for svenskeren

Babis Stefanidis var blandt andet med på det Brøndby-hold, der vandt Superligaen i 2005. Foto: Ritzau Scanpix/Lars Poulsen
Babis Stefanidis var blandt andet med på det Brøndby-hold, der vandt Superligaen i 2005. Foto: Ritzau Scanpix/Lars Poulsen

I 2004 hentede Michael Laudrup den svenske midtbanespiller Babis Stefanidis til den københavnske Vestegn, og samme sæson vandt han det danske mesterskab med de blå-gule - et mesterskab, der stadig står som det seneste i Brøndby IF's historie.

Opholdet i Danmark var dog langt fra en dans på roser for Babis Stefanidis. Mens han boede i København, udviklede han nemlig et spilmisbrug, som kostede ham mange penge og vendte op og ned på hans liv. Det fortæller nu 37-årige Stefanidis i et interview med Expressen.

Det hele startede med, at han vandt 120.000 kroner på et kasino i København.

- Det var utroligt, og jeg tænkte, at jeg kunne vinde endnu flere penge. Jeg spillede min gevinst væk, og efterfølgende forsøgte jeg at vinde det tabte tilbage, men jeg tabte endnu mere. Jeg sad om natten og spillede og drak. Jeg kørte tilmed bil i påvirket tilstand for at hæve penge, fortæller Babis Stefanidis og tilføjer:

- Det er ikke min hensigt, at folk skal synes, det er synd for mig. Jeg fortæller dette, for at unge fodboldspillere skal forstå konsekvenserne og ikke lave de samme fejl, som jeg gjorde. Jeg skammer mig over, hvad jeg har gjort, men nu forstår jeg, hvad spilafhængighed er, og at ingen tør tale om det. Pengene er ligegyldige, for jeg har tabt meget mere, når det gælder min familie. Men det drejer sig om nogle millioner, og det betalte jeg prisen for i lang tid efter.

Babis Stefanidis forlod Brøndby IF efter blot en enkelt sæson for at vende hjem til Sverige, og her fortsatte hans spilmisbrug. Han fortæller til det svenske medie, at han blandt andet optog dyre SMS-lån, solgte sin vielsesring, fik tvangstanker og senere solgte sit hus. I dag er han ovre sit misbrug og har ikke spillet i fire år. Han arbejder i en fritidsklub og er desuden cheftræner for Marieberg, der spiller i den svenske 5. division.

Babis Stefanidis spillede 15 kampe og scorede et mål for Brøndby IF.

Tipsbladet.dk har tidligere belyst, at ludomani er et stort problem i dansk fodbold.

Brøndby før slutspil: Nu skal vi mærke, hvor fed strukturen også er

Brøndby-spiller stråler i landskamp
En halv time om Brøndby: Snupper de guldet - og hvordan står de rustet til fremtiden