Topspiller fik dopingdom - forsøgte selvmord

Tyske Josh Wicks forsøgte at begå selvmord, efter han fik en dopingdom i den bedste svenske række

Josh Wicks vogtede målet for Sirius, indtil han blev fældet af en dopingdom. Foto: Fredrik Sandberg/TT/Ritzau Scanpix
Josh Wicks vogtede målet for Sirius, indtil han blev fældet af en dopingdom. Foto: Fredrik Sandberg/TT/Ritzau Scanpix

En positiv dopingtest i april sidste år var tæt på at tage livet af den 35-årige tyske målmand Josh Wicks, der dengang var på lønningslisten i Allsvenskan-klubben Sirius.

Wicks blev taget med kokain i blodet og fik i første omgang karantæne i et år, men straffen blev i januar skærpet til to år i skyggen, og det fik målmanden til at forsøge at begå selvmord.

- De første ni-ti måneder føltes det som om, mit liv var ovre. Bogstaveligt talt. Der var intet tilbage for mig. Jeg mistede en del kontakt til min familie og mine børn.

- Mentalt var det den værste tid i mit liv. Jeg forsøgte at afslutte det selv en gang. Der kom nogle venner og reddede mig. Jeg kom på sygehuset og snakkede med mennesker, men jeg følte mig helt ensom i mørket, fortæller Wicks i et interview med det svenske medie UNT uden at komme nærmere ind på, hvordan han forsøgte at tage sit liv.

Reddet i sidste øjeblik
Ifølge tyskeren blev han reddet fra selvmordsforsøget, fordi hans agent forsøgte at ringe til ham. Da det ikke lykkedes at få fat i Wicks, kontaktede agenten politi, brandvæsen og ambulance, fordi han var bekymret for sin klient.

Det er årsagen til, at han stadig er i live.

- Jag havde så stor en smerte indeni, at jeg ikke ville mere. Jeg ville ikke gå igennem det og ville ikke have, at min familie og børn skulle gå igennem det, siger han og tilføjer, at han nu har fået det bedre.

Blandt andet takket være den nye kæreste, Johanna. Samtidig træner han for at kunne gøre comeback på fodboldbanen.

'Fik kokain i drink'
Han har tidligere forklaret, at han må have fået kokain i kroppen, fordi nogen puttede det i hans drink til en fest måneden inden den positive dopingtest.

Ifølge Aftonbladet har Josh Wicks fortsat kontrakt med Sirius frem til november, men han fremgår ikke længere på listen over klubbens spillere på den officielle hjemmeside.

Da karantænen først udløber i april 2020, har han med al sandsynlighed spillet sin sidste kamp for klubben.

Privatfoto Sport og Spil Begrænset succes: Så kom nye bryster og berømmelse

Se også: Real Madrid under anklage - her er dommen

Formel 1 - 23. maj. 2019 - kl. 06:59 Stadig irriteret: Respektløst af Kevin

1 kommentar
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere