Trods 50 dages fængsel: Bendtner kan slippe med fodlænke

Selv hvis dommen på 50 dages ubetinget fængsel bliver stadfæstet i Østre Landsret, så er det ikke sikkert, at Nicklas Bendtner ender med at opleve et dansk fængsel indefra

Ekstra Bladet var tilstede i retten, da Bendtner fik sin dom. Hør hvad hans forsvarer Anders Németh havde at sige til dommen her (Producer: Martin Lorentsen)
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold

Nicklas Bendtner og hans forsvarer, Anders Németh, tøvede ikke en kende med at anke, da dommer Kirsten Schmidt læste dommen på 50 dages ubetinget fængsel op fra sine papirer fredag eftermiddag i Københavns Byret.

Dermed er sagen om Nicklas Bendtners taxatur natten til 9. september fortsat ikke afsluttet.

I stedet venter endnu en tur i møllen i Østre Landsret, hvor Anders Németh igen skal forsøge at overbevise retten om, at Nicklas Bendtner ikke sparkede en 31-årig taxachauffør - og at det slag, han tildelte, skete i nødværge.

Typisk går der nogle måneder fra byrettens dom, til en sag kommer for landsretten, men Anders Németh oplyser til Ekstra Bladet, at der endnu ikke er fastsat et konkret tidspunkt.

Det er dog værd at bemærke, at turen i landsretten ikke blot kan ende med at fritage Bendtner for straf, men også skærpe straffen yderligere. Anklageren krævede tre måneders fængsel, så de 50 dage er trods alt ikke det værste scenarie for angriberen.

Kan slippe for tremmer trods ubetinget fængsel
Skulle forsvarerens mission i landsretten fejle, er det dog alligevel ikke sikkert, at Nicklas Bendtner ender bag tremmer, selvom der er tale om en frihedsstraf.

I Danmark fungerer det således, at alle ubetingede domme på seks måneder eller mindre potentielt kan afsones med en elektronisk fodlænke - med undtagelse af domme for overtrædelse af lovgivningen om våben og eksplosivstoffer.

Artiklen fortsætter under billedet.

Der var proppet med mennesker foran retssal 60 i Københavns Byret fra fredag formiddag. Foto: Mogens Flindt
Der var proppet med mennesker foran retssal 60 i Københavns Byret fra fredag formiddag. Foto: Mogens Flindt
 

I Nicklas Bendtners tilfælde er det blandt andet en betingelse, at han er i beskæftigelse, mens han afsoner med fodlænken, fordi dommen overstiger 30 dage.

Men der er en lang række betingelser, der alle skal være opfyldt, forklarer pressekonsulent hos Kriminalforsorgen Sabrina Ejstrup Vig til Ekstra Bladet. Hun udtaler sig ikke om Nicklas Bendtners sag, men generelt om afsoning med fodlænke.

- Der er rigtig mange betingelser for at komme i fodlænke. Det er ikke bare noget, man gør. Man skal være særligt egnet og opfylde forskellige krav. Men det er individuelt fra person til person. Man skal kunne overholde de vilkår, der er. Med fast bopæl for eksempel.

- Det er samlet vurdering af de forskellige ting, siger hun.

Kan ikke afsone i Norge
Til gengæld kan det blive en seriøs udfordring, at angriberens beskæftigelse i øjeblikket finder sted i Norge hos Rosenborg - godt 1000 kilometer fra København.

'Afsoning med fodlænke kræver, at den dømtes boligforhold er således, at strafudståelsen rent praktisk kan finde sted under intensiv overvågning', lyder betingelsen på Kriminalforsorgens hjemmeside.

Og det udelukker ganske enkelt, at man kan afsone med fodlænke i udlandet, forklarer Sabrina Ejstrup Vig til Ekstra Bladet.

- Man skal have dansk bopæl, for vi skal kunne holde tilsyn med den pågældende, siger hun.

Nicklas Bendtner kan dog afsone i sin lejlighed på H.C. Andersens Boulevard. Man behøver således ikke have folkeregisteradresse på den adresse, hvor man afsoner, fremgår det af Kriminalforsorgens hjemmeside.

Dømte personer skal selv ansøge om at afsone med fodlænke, og skulle det lykkes at få tilsagn, så er der en lang række betingelser og vilkår, der skal opfyldes undervejs. Det er for eksempel strengt forbudt at drikke alkohol, når man afsoner i fodlænke.

Taxachaufføren blev frikendt for tiltalen om forsøg på vold. Den del af sagen kan dog ankes af anklagemyndigheden.

Du kan læse meget mere om hele sagen nedenfor.

Her er Bendtners reaktion på dommen

Sponsorer reagerer på ubetinget fængsel: - Bendtner fungerer som en rollemodel

Rosenborg beholder Bendtner trods voldsdom

Klar besked fra DBU efter Bendtner-dom: - Det er rigtig skidt

 

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Papes ambition at være både dyr og dårlig?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+