Uden job: Køber lejlighed til 26 millioner

Efter et kort ophold i den italienske Serie B står norske Stefan Strandberg uden kontrakt. Det forhindrer dog ikke den 30-årige fodboldspiller i at investere i en ekstremt dyr penthouse-lejlighed i Oslo

Det er på toppen af denne bygning i Aker Brygge-kvarteret i Oslo, at Stefan Strandbeg har sikret sig en svinedyr lejlighed til 26 mio. danske kroner. Foto: Privatfoto
Det er på toppen af denne bygning i Aker Brygge-kvarteret i Oslo, at Stefan Strandbeg har sikret sig en svinedyr lejlighed til 26 mio. danske kroner. Foto: Privatfoto

Det er ikke så underligt, hvis navnet Stefan Strandberg klinger hult hos den gennemsnitlige danske fodboldkender.

Den 30-årige nordmand har haft en ganske atypisk karriere i udlandet sammenlignet med flertallet, der slår igennem i Rosenborg og siden katapulterer væk fra Eliteserien.

Landsholdsspilleren kan ikke prale af at have spillet i nogle af de store europæiske ligaer. Til gengæld har han scoret kassen på at gå mod øst.

Da han forlod Norge i 2015, røg han til Rusland og fik en fireårig kontrakt i Krasnodar, der ifølge Adresseavisen betalte forsvarsspilleren små 50 mio. kroner for opholdet.

Sportsligt blev anden halvdel af russerkapitlet dog et mareridt i Strandbergs fodboldfortælling, da han blev skadet og ikke spillede en officiel kamp i en periode på to år fra marts 2017 til marts 2019.

Forsvarsspilleren forsøgte at sparke liv i det hele igen via et par lejeophold, og senest fik han en kontrakt på et halvt år i Serie B-klubben Trapani, hvor aftalen imidlertid ikke blev forlænget.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Stefan Strandberg har spillet 10 landskampe for Norge. Her ses han under træning forud for EM-kvalifikationskampene mod Rumænien og Færøerne i 2019. Foto:  Lise Åserud / Ritzau Scanpix
Stefan Strandberg har spillet 10 landskampe for Norge. Her ses han under træning forud for EM-kvalifikationskampene mod Rumænien og Færøerne i 2019. Foto: Lise Åserud / Ritzau Scanpix
 

Penge mangler den rutinerede nordmand dog ikke. Dertil er der blevet lagt rigeligt til side fra det russiske ophold. Og godt nok står Strandberg uden klub, men han mangler ikke et sted at bo.

Over for norske Finansavisen bekræfter den arbejdsløse fodboldspiller således, at han er køberen af den penthouselejlighed, som hotel-magnaten Asmund Haare søndag satte til salg i det mondæne Aker Brygge-kvarter i Oslo.

Prisen? 38 millioner norske kroner svarende til 26 mio. danske! Men så fik Strandberg ifølge mediet til gengæld to millioner i rabat i forhold til udbudsprisen ...

- Jeg kan bekræfte, at det er mig, der har købt lejligheden. Den har de kvaliteter, jeg har ledt efter. Det er en fantastisk lejlighed, siger fodboldspilleren til Finansavisen.

Det er der næppe to meninger om. Ikke alene har lejligheden udsigt over Oslo fjord, men den tæller også et kæmpe areal på 341 kvadratmeter, der oprindelig var det samlede antal kvadratmeter for tre boliger, der siden blev slået sammen.

Det skriver Dagens Næringsliv, som også beretter, at der i salgsannoncen stod, at det var den kendte indretningsarkitekt Helene Hennie, der har været med til at indrette penthouselejligheden.

Glem det, Bo!

Fortidens store AGF-helt: Vi er ubehagelige

Vild påstand: - Vi ville holde det hemmeligt

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.