Undrer sig over dansker efter MFF-debut: Tvivlsomt lederskab

Klubben havde opført Åge Hareide som træner på holdopstillingen, og under debutsejren fik den danske træner kritik for at gemme sig under afgørende straffespark

Allan Kuhn kunne glæde sig over en debutsejr, men inden da måtte han finde sig i både forglemmelser og kritik (Foto: Polfoto)
Allan Kuhn kunne glæde sig over en debutsejr, men inden da måtte han finde sig i både forglemmelser og kritik (Foto: Polfoto)

Måske var det et forvarsel om en svær debut i Allsvenskan for debuterende Allan Kuhn i trænerstolen hos Malmö FF.

I hvert fald havde klubben tilsyneladende selv overset, at danskeren nu står i spidsen for det skånske mandskab, der hjemme tog imod Norrköping i sæsonpremieren.

På den holdopstilling, der endnu var varm fra kopimaskinen, og som blev runddelt til pressen og VIP-folket før kampen, var det nemlig hans forgænger, den nuværende landstræner for Danmark Åge Hareide, der stod opført som MFF-træner.

Allan Kuhn kunne glæde sig over en debutsejr, men inden da måtte han finde sig i både forglemmelser og kritik (Foto: Polfoto) Skandinavien Undrer sig over dansker efter MFF-debut: Tvivlsomt lederskab

Og selv om Allan Kuhn slap fra sin debut med en fin sejr på 3-1 over de forsvarende mestre, var der en skidtspand mere til den knap så rutinerede cheftræner. Ved stillingen 1-1 fik hjemmeholdet nemlig straffespark i det 75. minut, og han turde ikke overvære eksekveringen men søgte i stedet tilflugt i spillertunnellen. En manøvre, der faldt C Mores tv-ekspert Olof Lundh for brystet.

- Mærkeligt. For mig er det tvivlsomt lederskab. Det var der ikke meget stil over. Den slags skal man kunne klare at overvære, lød dommen.

Ikke desto mindre var Allan Kuhn mere end almindeligt godt tilfreds efter det gode udlæg på sæsonen.

- Vi er klasser bedre end dem i anden halvleg, sagde han til samme tv-kanal.

Endnu en dansker, den tidligere FC Nordsjælland-spiller Anders Christiansen, udlignede kort før pausen gæsternes føring, og i anden halvleg sørgede nordmanden Jo Inge Berget for at score på det omtalte straffespark, før indskifteren Erdal Rakip lukkede kampen.

Det er sundt at skifte til et andet land for at være træner. Sådan havde jeg det også som spiller, da jeg tog til Örgryte. De så på, hvad jeg kunne og ikke alt det andet. Jeg startede fra scratch, og det gør jeg også her i Malmø. De kan ikke huske mig fra min FCM-tid eller huske, hvad jeg måtte have sagt engang. Her har jeg ikke fået noget stempel, siger Malmø-træner Allan Kuhn, der har suget til sig fra de cheftrænere, han har arbejdet under, og nu er klar til selv at stå med ansvaret for succes – og fiasko (Foto: Ole Steen) Intl. fodbold Familien overbeviste mig: Nu må du satme komme i gang!

6 kommentarer
Vis kommentarer