Uventet drejning efter Bendtner-dom: Taxachauffør skal til samtale

Taxachauffør, der kastede tom dåse efter Nicklas Bendtner, skal trods frifindelse til møde med arbejdsgiver

Følg Fodbold

Den taxachauffør, der fredag blev frikendt i byretten i sagen om vold mod fodboldangriberen Nicklas Bendtner, skal til samtale med sin arbejdsgiver om et potentielt brud på taxaselskabets egne regler.

Det oplyser arbejdsgiveren, Dantaxi, i en pressemeddelelse fredag.

- Det er vores umiddelbare vurdering, at chaufføren ikke har overholdt vigtige bestemmelser i vores servicemanual (etiske regler). Blandt andet bestemmelsen om at undgå grænseoverskridende opførsel, skriver selskabet.

Chaufføren blev fredag frikendt i Københavns Byret. Han var tiltalt for vold, fordi han kastede en tom dåse efter fodboldspilleren.

Nicklas Bendtner blev idømt 50 dage i fængsel for vold, fordi han efter dåsekastet slog chaufføren og ifølge retten også sparkede ham. Bendtner har anket sin dom.

Nicklas Bendtner sammen med sin forsvarer Anders Nemeth, der ankede dommen på stedet for sin klient. Foto: Mogens Flindt.
Nicklas Bendtner sammen med sin forsvarer Anders Nemeth, der ankede dommen på stedet for sin klient. Foto: Mogens Flindt.
 

Bendtners arbejdsgiver, den norske klub Rosenborg, har efter afgørelsen meddelt, at klubben holder fast i Nicklas Bendtner trods angriberens voldsdom. Klubben afviser ikke, at Bendtner kan spille den kommende weekend.

Sponsorer reagerer på ubetinget fængsel: - Bendtner fungerer som en rollemodel

DBU lader det være op til landstræner Åge Hareide, om Bendtner skal udtages til A-landsholdet, når han har afsonet sin dom.

Til gengæld mener Dantaxi, at sagen bør få konsekvenser for chaufføren.

- I Dantaxi 4x48 har tryghed for vores kunder og vores chaufførers sikkerhed begge en meget høj prioritet. Vi har en forventning om, at vores chauffører skal kunne håndtere vanskelige situationer på betryggende vis, skriver taxaselskabet.

- Baseret på chaufførens forklaring i byretten sammenholdt med vores egen interne undersøgelse, har vi dog fundet det nødvendigt at indkalde chaufføren til et møde, så snart han er raskmeldt.

Bendtner fredet efter voldsdom: - Det kan ende alt andet end kønt

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen slipper med skrækken og lader andre tage skraldet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind