Vandt historisk CL-finale: Nu spiller han i fjerde division

John Arne Riise har fået debut i den fjerdebedste norske række - som angriber

Her fejrer nordmanden Liverpools Champions League-sejr i 2005 sammen med Steven Gerrard. Nu snørrer han støvlerne i en mere ydmyg ramme. Foto: AP
Her fejrer nordmanden Liverpools Champions League-sejr i 2005 sammen med Steven Gerrard. Nu snørrer han støvlerne i en mere ydmyg ramme. Foto: AP

Han har vundet det franske mesterskab, begge de store engelske pokalturneringer og ikke mindst den formentlig mest berømte Champions League-finale gennem tiderne.

Men selv om CV'et spækket med store bedrifter samt hele 549 ligakampe i Norge, Frankrig, England og Italien, og fødselsattesten efterhånden afslører en alder på 36 år, så har John Arne Riise stadig sin fodboldsult i  behold.

I 2016 var Riise på sit foreløbigt sidste fodboldeventyr, da han fik 10 kampe for indiske Chennaiyin Football Club, og nu tager han det, der ligner den allersidste tørn i hjemlandet Norge.

Han kommer dog ikke til at stå ansigt til ansigt med Nicklas Bendtner og de andre profiler fra Eliteserien.

Nu til dags udfolder Riise sig nemlig under helt anderledes beskedne forhold, når han tørner ud for Rollon i Norges 4. division.

Her debuterede han mandag i uvant rolle som angriber i 1-4 nederlaget til Hødd 2 efter at have takket ja til et uventet tilbud om spilletid.

- Da de spurgte, om jeg ville være med, troede jeg, at det var for sjov, men det var tydeligvis seriøst, siger spilleren med flest landskampe for Norge til NRK.

- Jeg håber, at det giver Rollon og især den lokale fodbold en masse opmærksomhed. Jeg vil  rejse rundt med holdet og besøge de forskellige stadions i området. Jeg vil gerne give noget tilbage, især til de yngre. Jeg vil vise, at det er muligt at nå langt, selvom man kommer herfra, forklarer det norske landsholdsikon.

Mandag debuterede han så mod Hødd, og han kan sagtens mærke adrenalinen, selvom det blev til et nederlag.

- Jeg forventer at både dommeren og modstanderne får noget at se til. Der sker noget med mig, når der fløjtes op, siger han om de kommende opgaver.

Kan du huske, da Jon Arne Riise sendte lumre sms'er til norske kendis-kvinder?: Riise beklager sms-flirt

Riise risikerer militærtjeneste

John Arne Riise bliver skuespiller

Mølby: Tør øjnene, Mourinho