Vanvittigt drama: Guldet skiftede side til allersidst

Djurgården tog lørdag sit første svenske mesterskab siden 2005. Men det holdt hårdt for Stockholm-klubben, der først fravristede guldet fra Malmø FF med mindre end halv time tilbage af sæsonen

Djurgården-spillerne holder krisemøde på banen efter et kvarters spil i sidste runde af Allsvenskan. Foto: Stefan Jerrevång/TT/Ritzau Scanpix
Djurgården-spillerne holder krisemøde på banen efter et kvarters spil i sidste runde af Allsvenskan. Foto: Stefan Jerrevång/TT/Ritzau Scanpix
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold

Der er blevet bidt ekstra meget fodbold-negle i Sverige denne lørdag.

For det bølgede frem og tilbage i kampen om Allsvenskan-titlen, og guldet nåede at skifte side mellem Malmø og Stockholm-klubben Djurgården undervejs i løbet af sidste spillerunde.

Det blev i sidste ende Djurgården, der trak det længste strå og vandt titlen for første gang siden 2005..

Men de måtte lede længe efter det. For det, der endte som guldfest, lignede længe en fuser af de helt grumme for mandskabet fra den svenske hovedstad..

De gæstede IFK Norrköping, der inden i dag var ligaens mest formstærke mandskab på eget græs. Det seneste hjemmekampe i Nörrkoping var inden lørdagens dyst endt med otte sejre og en målscore på 22-1.

Og det så ud til at det skulle blive til ni på stribe. For efter bare 15 minutter spil var stillingen 2-0, og så var der pludselig dømt krisemøde i gæsternes lejr.

De samledes i en klynge uden på banen for at ruske op i hinanden, og den fælles opsang gav bonus.

I anden halvleg vendte Stockholm-klubben det hele - eller skabte i hvert fald balance nok til, at guldet tippede over til deres side.

Træffere af af Jesper Karlström og liga-topscorer Mohamed Buya Turay var nok til det hjemtage det ene point, som lige akkurat sikrede mesterskabet.

Små to timers kørsel derfra, I Örebro, gjorde Malmø FF ellers deres til at genvinde guldet.

De lyseblå var tvunget til sejr, og kvaste da også hjemmeholdet med hele 5-0. Blandt andet på to scoringer af klub-ikonet Markus Rosenberg, der spillede sin sidste ligakamp i karrieren.

Det havde været nok til guld, hvis altså Djurgården ikke fik point på den svære udebane l Norrköping.

Men det blev altså tilfældet, selv om danske Rasmus Lauritsen var med til at gøre dramaet ekstra intens med sin scoring til 1-0 for IFK.

Så var der lige bronzemedaljerne ... De gik til Hammarby, som vandt 4-1 over Häcken på hjemmebane. Det gav en total på 65 point - akkurat det samme som Malmø og et enkelt færre end Djurgården.

Jo, der var højspænding i svensk fodbold lørdag eftermiddag, og striden i bunden var ingen undtagelse.

Her reddede Falkensberg livet med en scoring dybt inde i overtiden, så de byttede plads med Kalmar på playoff-pladsen om at trække nitten.

Sikkert er det, at Sundsvall og AFC Eskilstuna rykker direkte ud.

Historisk møde i Berlin: Nu tørner de endelig sammen
Uventet hyldest til Nicklas Bendtner
Skov åbnede målkonto: En perfekt start på weekenden

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+