Annonce:
Annonce:

Vigtig detalje: Bendtner risikerer ekstra hård straf for vold

Nicklas Bendtner kan få forhøjet sin straf med 50 procent, hvis han kendes skyldig for vold mod en taxachauffør

Nicklas Bendtner risikerer forhøjet straf, fordi det var en taxachauffør, han slog og sparkede 9. september. Her undskylder han over for klubben på et tidligere pressemøde.
Annonce:
Følg Fodbold

Nicklas Bendtners knytnæveslag og efterfølgende spark mod en liggende taxachaufførs ansigt kan blive dyrt for angriberen, når han 2. november sætter sig på anklagebænken i Københavns Byret.

Bendtner er som bekendt tiltalt efter den 'milde' voldsparagraf i straffeloven, der i yderste konsekvens kan give tre års fængsel, men samtidig er han tiltalt for en anden paragraf, der kan hæve en potentiel straf med 50 procent.

I anklageskriftet, som Ekstra Bladet er i besiddelse af, fremgår det således, at § 247 stk. 2 også er i spil 2. november. Og det er en særlig paragraf med det formål at beskytte personer, der på grund af deres arbejde er særligt udsat for vold.

I den kategori indgår taxachauffører, mens de er på arbejde, og derfor er paragraffen relevant i Nicklas Bendtners tilfælde.

Annonce:

Uenige om kørsel
Nicklas Bendtner og hans kæreste, Philine Roepstorff, satte sig netop ind i den pågældende taxachaufførs bil for at blive kørt hjem fra en bytur i indre København 9. september.

Parterne blev dog uenige om kørslen, og derfor forlod Bendtner og kæresten taxaen på Niels Juels Gade ud for nummer 5 ganske tæt på Nationalbanken.

Ifølge anklageskriftet fik det efterfølgende taxachaufføren til at forsøge at udøve vold ved at kaste en ukendt genstand mod parret, inden Nicklas Bendtner reagerede ved først at slå chaufføren i hovedet med knytnæve for derefter at sparke chaufføren i ansigtet, efter han faldt ned på gaden.

Overvågning kan løfte sløret
Taxachaufføren, der brækkede kæben i forbindelse med overfaldet, er ligesom Bendtner tiltalt efter § 244, der kan straffes med alt fra bøde til fængsel i tre år. Nicklas Bendtner risikerer desuden at skulle betale erstatning til chaufføren for blandt andet tabt arbejdsfortjeneste, fordi han ikke har været i stand til at arbejde siden overfaldet.

Annonce:

Det har tidligere været fremme, at taxaens overvågningskamera har filmet en del af optrinnet, men det er endnu uvist, hvad det præcis har fanget.

Det vil retssagen 2. november løfte sandsynligvis sløret for, og det er så op til en dommer og to domsmænd at vurdere, om chaufføren og Bendtner er skyldige, og hvilken straf de i så fald skal have.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra senioranklager ved Københavns Politi Birgit Lougart, men hun er endnu ikke vendt tilbage.

Straffelovens § 247

Efter straffelovens § 247, stk. 1, kan straffen forhøjes med indtil det halve, hvis nogen af de lovovertrædelser, der er nævnt i §§ 244-246, begås af en person, der tidligere er dømt for forsætligt legemsangreb eller for en forbrydelse, der har været forbundet med forsætlig vold. Det samme gælder, når en lovovertrædelse som nævnt i §§ 244-246 begås over for en person, der efter karakteren af sit arbejde er særlig udsat for vold, jf. § 247, stk. 2.

Kritik af Bendtners comeback: 'Meget doven'

Bendtners kæreste: Han har gjort en del ting, der ikke er efter bogen

Superligaen Indefra: Storklub bejler til AaB-træner

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Kritikken af Færøerne fremtræder som hykleri, der skal dække over eget fedtspil
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: