Zlatan-bombe: Køber sig ind i svensk klub

Sveriges mest berømte fodboldspiller nogensinde risikerer at sætte sindene i kog i Sverige, efter han har købt sig ind i Hammarby

Zlatan har købt cirka en fjerdedel af svenske Hammarby. Betyder det, at han er færdig med at spille fodbold? Næppe, lyder det fra Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen. Producer: Lasse Brøndal
Følg Sport
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold

Instagram-opslaget vakte opsigt.

Zlatan Ibrahimovic smækkede et billede af Hammarbys grøn- og hvidstribede spillertrøje på og skabte øjeblikkeligt undren og forvirring i primært svensk fodbold – men så sandelig også i den resterende del af den fodboldgale verden, hvor han fortsat er blandt de mest berømmede spillere.

For var det i Stockholm-klubben han ville fortsætte sin karriere, nu kontrakten med amerikanske LA Galaxy var udløbet?

Svært at forestille sig med tanke på Zlatans nære forhold til rivalerne fra Malmö FF.

Dansk stortalent smadrede sin egen karriere

Det bliver ikke Hammarby, superstjernen kommer til at spille for. Nogensinde.

Det fortæller han i et eksklusivt interview med Aftonbladet onsdag.

Men noget sandhed er der dog alligevel i opslaget.

Foto: AEG
Foto: AEG
 

For Zlatan har købt en fjerdedel af klubben! Det har ladet sig gøre via forbindelse med Anschutz Entertainment Group, kendt som AEG. De ejer 47 procent af aktierne i Hammarby – og aktiemajoriteten i LA Galaxy. Og det var herigennem, han lærte folkene bag virksomheden at kende.

- Jeg har jo spillet i Galaxy og fået en god relation til folkene fra AEG. Så fik jeg muligheden for at blive partner med AEG, og den mulighed går det ikke at takke nej til. Ikke til folk der er så succesfulde, siger han i interviewet.

Ibrahimovic køber 50 procent af AEK Swedens aktier og kommer dermed til at eje en fjerdedel af Hammarby.

Og missionen er klar. Bajen, som klubben kaldes, skal ikke bare være størst i Sverige – men i hele Skandinavien. Også større end barndomsklubben fra Skåne. Han ryster dog ikke nævneværdigt på hånden over at gå ind i en rivaliserende klub.

Tror du, dit forhold til Malmö FF bliver påvirket af samarbejdet med Hammarby?

- Nej, det tror jeg ikke. Det har intet med MFF at gøre. Når det handler om MFF, taler vi om fodboldspilleren Zlatan. Jeg tror, at de i Malmø respekterer det her. Jeg har et godt forhold til MFF og har altid haft det. Men det her har intet med mig som fodboldspiller at gøre. Jeg tror, at de i Malmø er glade på mine vegne.

Zlatan Ibrahimovic brød igennem som helt ung spiller i netop Malmö FF, inden han skiftede til Ajax i hollandsk fodbold, og siden har han turneret i europæisk fodbold og vundet titler i Holland, Italien, Spanien, Frankrig og England.

Han er gået ind i Hammarby nu som forretningsmand. Ikke som spiller. Og det kommer aldrig til at ske. Han understreger i interviewet, at han aldrig kommer til at spille i Allsvenskan igen. Hverken for Hammarby eller Malmö.

Hvor han fortsætter karrieren som aktiv er endnu ikke offentliggjort.

Svensk fodboldklub fratager allsvenskanklub elitelicens

Mystisk melding fra Zlatan: Er det hans nye klub?

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+