Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Fodboldchok: Rangers tæt på tvangsnedrykning

De øvrige klubber i Premier League er modstandere af at lade konkursramte Glasgow Rangers spille med i rækken

Måske har Glasgow kun en enkelt storklub i den skotske Premier League i næste sæson. Farvel til Old Firm. (Foto: AP)
Måske har Glasgow kun en enkelt storklub i den skotske Premier League i næste sæson. Farvel til Old Firm. (Foto: AP)

Glasgow Rangers' håb om at få lov at optræde i den bedste skotske liga i næste sæson er reduceret kraftigt, efter at seks skotske klubber nu har erklæret deres modstand imod at lade Rangers spille med blandt de bedste.

Den 54-foldige skotske mesterklub har de seneste måneder været under konkursbehandling, men håber, at et nyt selskab kan få lov at starte på den gamle klubs plads øverst i det skotske fodboldhierarki.

Det kræver imidlertid, at maksimalt fire klubber i den bedste række stemmer imod, men efter at St. Johnstone, Aberdeen, Inverness, Dundee United, Hearts og Hibernian alle har udtalt deres modstand mod projektet, ser håbet ud til at være dødt.

- Det er vigtigt, at der går et klart signal ud fra toppen af skotsk fodbold om, at det her aldrig må ske igen, lyder det ifølge i AFP i en erklæring fra St. Johnstone.

Den originale udgave af Glasgow Rangers gik i foråret i betalingsstandsning med en kæmpegæld til blandt andre skattevæsnet, og de øvrige klubber er altså ikke indstillet på at lade gigantklubben få en ny chance.

- Normalt har vi ønsket at holde vores mening for lukkede døre.

- Men i lyset af den store interesse, og eftersom andre klubber har tilkendegivet deres mening, kan jeg bekræfte, at det er vores intention at opponere mod at lukke et nyt Rangers-selskab ind i Premier League, siger Aberdeens formand Stewart Milne.

I stedet må ejeren af det nye Rangers-selskab, Charles Green, søge det skotske fodboldforbund om adgang til at starte længere nede i systemet.

Den ledige plads i Premier League går formentlig til enten sidste sæsons nedrykkere, Dunfermline, eller nummer to i den næstbedste række, Dundee FC.

kommentarer
Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Mikkel Cramon
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen