Celtic tog titlen med storsejr

Den skotske storklub storsejrede med 6-0 i Kilmarnock og kan ikke hentes i toppen af den skotske liga

Glenn Loovens (tv.) og co. fejrer scoringer, sejr og mesterskab i dag. (Foto: PA)
Glenn Loovens (tv.) og co. fejrer scoringer, sejr og mesterskab i dag. (Foto: PA)

Der er stadig mere end en måned tilbage af den skotske fodboldliga, men allerede nu kan Celtic kalde sig skotske mestre.

Det blev en realitet lørdag eftermiddag, da holdet vandt med hele 6-0 på udebane over Kilmarnock og dermed er 21 point foran de nærmeste konkurrenter Glasgow Rangers, som har seks kampe igen.

Det er 43. gang, Celtic vinder det skotske mesterskab, men sjældent har vejen til titlen været lettere for den katolske storklub fra Glasgow.

Læs også:

Celtic-manager Neil Lennon svinede dommeren til i pausen - og fik rødt kort. (Foto: PA) Skotland Rødt drama, da Rangers snød Celtic

Undervejs blev de evige rivaler fra Rangers nemlig fratrukket 10 point som følge af det økonomiske rod, der præger klubben, og som også har betydet, at en række spillere har forladt klubben.

Celtic kunne have nøjedes med et point i Kilmarnock, men holdet satte med storsejren tingene eftertrykkeligt på plads.

Måske havde manager Neil Lennon og hans tropper en regnskab at gøre op, eftersom netop Kilmarnock sensationelt slog Celtic i liga cup-finalen i marts.

Læs også:

Anthony Stokes scorede for Celtic, men det rakte ikke til sejr mod Aberdeen. (Arkivfoto: AP/Scott Heppell) Skotland Celtics vanvidsstime bremset

I hvert fald gik der blot 17 minutter, før sagen så ud til at være klar: Charlie Mulgrew og Glenn Loovens lavede hver sit mål og bragte holdet to mål foran, og derfra var det kun en formalitet at køre sejren hjem.

Det er første gang, Neil Lennon vinder mesterskabet som manager, og første gang blev det også for Morten "Duncan" Rasmussen.

Den danske angriber vil dog formentlig ikke se tilbage på mesterskabstitlen som et højdepunkt i karrieren, for Rasmussen har ikke fået et minut på banen i hele sæsonen.

0 kommentarer
Vis kommentarer