Wieghorst i spil som ny Celtic-manager

Morten Wieghorst bliver sat i forbindelse med det ledige managersæde i storklubben Celtic, og danskeren udtrykker stor interesse for jobbet

Morten Wieghorst nævnes som muligt træneremne i Celtic. (Foto: AP)
Morten Wieghorst nævnes som muligt træneremne i Celtic. (Foto: AP)
Følg Fodbold

43-årige Morten Wieghorst har stået uden job, siden han blev fyret i Swansea sammen med Michael Laudrup tilbage i februar. Nu kan Wieghorst imidlertid være på vej mod at få karrierens hidtil største trænerjob.

Den tidligere FC Nordsjælland- og U/21-landstræner bliver nemlig sat i forbindelse med jobbet som manager i storklubben Celtic, hvor han spillede fra 1995 til 2002, og hvor Neil Lennon for nylig sagde op efter fire år i spidsen for klubben.

Historisk pokaltriumf i Skotland

- Jeg er beæret over at blive nævnt i forbindelse med Celtic. Det er en god klub, og jeg havde en fantastisk tid her. Mine følelser for Celtic er velkendte, og jeg har været tilbage mange gange, siden jeg forlod klubben. Det er en kæmpe klub, og jeg vil være interesseret, hvis jeg får buddet. Glasgow var et fantastisk sted at bo for mig og min familie, siger Morten Wieghorst til Herald Scotland.

Gule kort kan fremover koste en tur på sidelinjen

Skulle Celtic vælge Morten Wieghorst, vil de gentage det kunststykke, de gjorde, da de ansatte Neil Lennon, der også havde en stor karriere i klubben som spiller. Da Lennon blev ansat, havde han ingen trænererfaring. Det har Wieghorst fra U/21-landsholdet, Superligaen og Swansea.

Uhyrlige summer: Her er verdens bedst betalte sportshold

Morten Wieghorst er dog ikke den eneste, der bliver nævnt som kandidat til jobbet. Først var Henrik Larsson spidskandidat, men det kandidatur er siden falmet. Den tidligere Manchester United-boss David Moyes, Malky Mackay og Owen Coyle ligger lige nu i favoritfeltet, mens Roy Keane, Paolo di Canio, Jackie McNamara, Steve Clarke og Oscar Garcia også bliver nævnt.

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind