Bedt om at smutte: Her vil Sviatchenko spille sig til VM

FC København bliver næppe næste destination for Celtics danske forsvarsspiller

Erik Sviatchenko spillede Champions League med Celtic sidste sæson. Denne sæson har han ikke spillet siden han blev skadet i CL-kvalifikationen mod Rosenborg. Foto: Scott Heppell/AP
Erik Sviatchenko spillede Champions League med Celtic sidste sæson. Denne sæson har han ikke spillet siden han blev skadet i CL-kvalifikationen mod Rosenborg. Foto: Scott Heppell/AP
Følg Fodbold

Premier League har i et par omgange været i sigtekornet for danske Erik Sviatchenko, og den danske forsvarsspiller sigter højt, når han i løbet af januar forlader den skotske mesterklub, Celtic.

- Der har været henvendelser til min agent fra flere forskellige ligaer. Der er tale om attraktive klubber, så jeg ser optimistisk på fremtiden, siger Erik Sviatchenko til The Scottish Sun.

Umiddelbart kunne den beskrivelse sagtens passe på FC København, men det bliver ifølge Ekstra Bladets informationer næppe Parken, der bliver næste destination for den tidligere landsholdsspiller.

FC København overvejede danskeren, da Erik Johansson blev skadet midt i august, men Celtic-forsvareren blev fravalgt grundet udsigterne omkring den knæskade, som holdt ham ude i den skotske storklub. I stedet blev Denis Vavro hentet i MSK Zilina.

Erik Sviatchenko vil meget gerne blive i Storbritannien, hvor Leicester tidligere har vist interesse, og Southamptons kæmpesalg af Virgil van Dijk sætter gang i en forsvarskabale, der kan få indflydelse på Erik Sviatchenkos muligheder. Men Premier League er lige nu ikke i spil. Det er primært klubber i Belgien og Frankrig, der bejler til danskeren.

I sommer krævede Celtic op mod 30 millioner kroner for at lade Sviatchenko gå, men siden er den hyppigt skadede forsvarsspiller røget i unåde hos manager Brendan Rodgers billede og er blot femtevalg nu.

Derfor har Rodgers fortalt den danske spiller, at han har tilladelse til at forlade Celtic.

- Manageren har bedt mig om at finde en ny klub, fortæller Erik Sviatchenko, der ikke fortryder sit skifte til Skotland.

- Jeg synes, at jeg har udviklet mig meget, og jeg er i dag en langt bedre spiller end da jeg kom til Skotland, siger danskeren, der skiftede til Celtic fra FC Midtjylland for to år siden for omkring 20 mio. kr.

- Min transferværdi falder selvfølgelig i takt med, at jeg spiller færre kampe, men mine kvaliteter som spiller bliver ikke dårligere, siger Erik Sviatchenko som ikke lægger skjul på, at han vil forfølge sin mulighed for at komme til VM gennem et klubskifte denne vinter.

- Jeg er nødt til at spille regelmæssigt, for jeg vil stadig have en chance for at spille til VM. Jeg ved, at det er en lille chance, men det kan ikke afvises, at nogle af de etablerede forsvarsspillere bliver skadet, forklarer Sviatchenko.

Centerforsvaret er formentlig den position, hvor Åge Hareide har flest alternativer på rigtig højt niveau. Simon Kjær og Andreas Bjelland var det foretrukne makkerpar mod slutningen af VM-kval'en, mens Chelseas Andreas Christensen også er selvskrevet til VM-truppen og Mathias 'Zanka' Jørgensen står utroligt stærkt i billedet som fast mand i Huddersfield.

Der ud over er Jannik Vestergaard en stærk kandidat i Borussia Mönchengladbach og Frederik Sørensen i FC Köln kan spille både centralt og i højre side.

FCM-ejer: Vi er bedre end guldholdet fra 2015

Celtic lider første liganederlag i halvandet år

Erik Sviatchenko endelig tæt på comeback

Stjernetræner overrasker spillere med nøgen-stunt

Mere fra Ekstra Bladet+

Vi kan ikke have en rigspolitichef, der lyver

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind