Lange karantæner til Hibs-fans efter pokalskandale

Klubben Hibernian har langet karantæner ud til flere fans - nogle på livstid

Her kan du se video fra af de kaotiske scener efter pokal-sejren til Hibernian. (Video: SNTV/AP)

Den medrivende skotske pokalfinale i fodbold fik et grimt efterspil, da tusindvis af Hibernian-fans stormede ind på banen efter slutsignalet for at fejre sejren.

En del fans angreb spillere og ledere fra Glasgow Rangers, og det har nu kostet lange karantæner til flere fans fra klubben, der fik sin første pokalsejr i 114 år.

Hibernian oplyser ifølge nyhedsbureauet AFP, at der er blevet udstedt karantæner, for nogle livstidskarantæner, til de fans, man på nuværende tidspunkt har fundet skyldige i den uacceptable opførsel i minutterne efter finalen.

Det er ikke oplyst, hvor mange fans der er tale om.

Både politiet og en uafhængig undersøgelseskommission er ligeledes i gang med at undersøge omstændighederne, men klubben har altså valgt at udstede karantæner, allerede inden politiet og kommissionen har konkluderet noget.

- Mens det skotske politi vil fortsætte deres egen undersøgelse, vil vi fortsætte med at kigge på, hvad der skete og drage de konsekvenser, vi finder passende for at beskytte klubbens gode navn, siger Hibernian-direktør Leeann Dempster ifølge AFP.

- Vi har taget kontakt til fansene og informeret dem om vores beslutning. Vi vil fortsætte med at identificere folk og udstede de passende sanktioner til andre, som var involveret i den uacceptable opførsel.

Hibernian vandt finalen 22. maj over Glasgow Rangers med 3-2 på en scoring i dommerens tillægstid.

Spillerne fra Hibernian kunne juble - også med deres fans, der drønede på banen (Foto: AP) Skotland - 22. maj. 2016 - kl. 09:44 Skandale: Medaljerne måtte overrækkes i omklædningsrum

3 kommentarer
Vis kommentarer