Legende afslører: Vi fik den forkerte Laudrup

Det var aldrig meningen, at Brian Laudrup skulle havne i Glasgow Rangers, afslører klubbens tidligere assistenttræner i ny bog. Han fik manageren til at ændre mening - og det fortryder han ikke

Brian Laudrup (th.) fik en fantastisk karriere i Glasgow Rangers, men det var faktisk Michael Laudrup, der var ønskespilleren for den skotske klubs daværende manager Walter Smith i første omgang. (Arkivfoto: Lars Poulsen)
Brian Laudrup (th.) fik en fantastisk karriere i Glasgow Rangers, men det var faktisk Michael Laudrup, der var ønskespilleren for den skotske klubs daværende manager Walter Smith i første omgang. (Arkivfoto: Lars Poulsen)

Når Brian Laudrup kommer til Glasgow, synger de hans navn. Den halvdel af byen, der holder med Rangers, i hvert fald.

For i de fem sæsoner, den danske angriber var i Glasgow Rangers, fik han sat så eftertrykkeligt et aftryk, at han senere blev valgt som klubbens bedste udenlandske spiller nogensinde.

Han var med til at spille den sidste del af i alt ni skotske mesterskaber i træk hjem til klubben i perioden 1989-1997 - en præstation, der i dag blot bliver refereret til som 'nine in row'.

Dengang var Archie Knox assistent for den legendariske manager Walter Smith, og Knox har i sin nyligt udgivne selvbiografi, 'The School of Hard Knox', beskrevet, at det faktisk slet ikke var Brian Laudrup, klubben var ude efter.

Det var i stedet Michael Laudrup, der havde spillet sig ind i Walter Smiths hjerte.

Men Knox kom hjem med en anden besked til sin manager, og det fortryder han ikke.

- Kunne historien om de ni i træk være blevet ændret? Ja.

- Jeg tog faktisk ud for at se Brians bror Michael, og jeg kom tilbage til Walter og sagde, 'vi har folk, der kan spille på hans position, men vi har ingen, der kan spille på Brians position. Og det var sådan, at vi fik fat i Brian, siger Archie Knox.

Derfor smækkede Rangers omkring 20 millioner kroner på bordet for at købe ham fri af Milan.

Han nævner i sin bog andre, der blev Rangers-spillere ved et tilfælde. En af dem er angriberen Marco Negri, der i sin ene sæson i Rangers scorede 32 mål i 30 turneringskampe.

Det kom han kun til, efter at Archie Knox havde været på udkig efter Veronas Filippo Maniero. Men så kontaktede han Sven-Göran Eriksson.

- Sven stod i spidsen for Parma dengang,. og jeg tog ud for at se hans træning. Jeg fortalte ham, at jeg ledte efter en målscorer, og at jeg ville tage et nærmere kig på Filippo Maniero i Verona.

- Han sagde bare, 'Perugia – Negri – han er en målscorer. Han er bedre end Maniero'.

Og sådan blev det. Negri kom til Glasgow og tog klubben med storm, inden han pådrog sig en uheldig øjenskade og derefter ikke fandt melodien i Skotland mere.

Ajax' sportsdirektør ville hente Michael Laudrup fra Qatar til Holland Intl. fodbold Ajax-boss ville have Laudrup som træner

Landsholdsfodbold Laudrup dybt imponeret: Derfor blomstrer Eriksen

1 af 2 Brian Laudrup var overhovedet ikke en del af Glasgow Ramngers' planer. Det var derimod hans storebror, Michael. Foto: /ritzau/
2 af 2 Brian Laudrup (th.) fik en fantastisk karriere i Glasgow Rangers, men det var faktisk Michael Laudrup, der var ønskespilleren for den skotske klubs daværende manager Walter Smith i første omgang. (Arkivfoto: Lars Poulsen)