Sviatchenko debuterede i Celtic-nedtur

Celtic røg ud af den skotske Liga Cup i Erik Sviatchenkos debut for storklubben, der tabte til Ross County

Erik Sviatchenko fik det meste af en kamp i pokalturneringen for Celtic. (Polfoto/PA)
Erik Sviatchenko fik det meste af en kamp i pokalturneringen for Celtic. (Polfoto/PA)

Den tidligere FC Midtjylland-profil Erik Sviatchenko fik søndag debut for den skotske storklub Celtic i en overraskende nedtur.

Celtic blev i den skotske Liga Cup-semifinale slået af ligarivalerne fra Ross County, der vandt 3-1.

Turneringens titelholdere fra Celtic fik ellers en fremragende start på opgøret, da Gary Mackay-Steven i første minut gjorde det til 1-0.

På det tidspunkt var Sviatchenko ikke kommet på banen endnu, men det gjorde danskeren efter 14 minutter, da det hele begyndte at krakelere for Celtic.

Nedturen begyndte, da Celtics nigerianske midtstopper, Efe Ambrose, efter et lille kvarter begik straffespark og blev udvist.

Det fik straks Celtics norske manager, Ronny Deila, til at reagere, og Sviatchenko kom med det samme på banen, hvor han kunne se Martin Woods udligne fra ellevemeterpletten til 1-1 for Ross County.

Umiddelbart efter pausen scorede Paul Quinn til 2-1 for Ross County, inden Alex Schalk midtvejs i anden halvleg cementerede den overraskende sejr.

Nederlaget betyder, at Celtic ikke længere kan vinde den skotske treble, der ud over Liga Cuppen også tæller titlerne i ligaen og FA Cuppen.

Celtic topper den skotske Premier League med et forspring på seks point til de nærmeste forfølgere fra Aberdeen.

24-årige Erik Sviatchenko er denne vinter skiftet fra det danske mesterhold FC Midtjylland til Celtic på en kontrakt af fire og et halvt års varighed.

kommentarer
Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen