Usmageligt: Kaster falske øjne efter rivalens enøjede spiller

En ulykke i barndommen fortsætter med at følge tidligere nordirsk landsholdsspiller i Skotland

Det er pnt dårlig stil Foto: SNS Group
Det er pnt dårlig stil Foto: SNS Group

Dean Shiels troede ikke sit eget øje, da han tirsdag spillede for Dunfermline mod Falkirk i skotsk fodbolds næstbedste række.

Men den var god nok. For ned på banen regnede det pludselig med øjne - falske vel at mærke.

Men hilsenen var lige så utvetydig, som den var usmagelig: Fodboldtilhængerne var som så mange andre klar over, at nordirske Shiels kun har et øje, hvilket derfor - af ellers uransagelige grunde - skulle markeres.

Den tidligere Rangers-spiller måtte også finde sig i smædesange fra de medrejsende Falkirk-fans

Og derfor står Falkirk, der må siges at være det nærmeste, Dunfermline kommer på at have lokalrivaler, nu til en bøde, skriver flere skotske medier.

Det er dog langt fra en nyhed. Shiels mistede synet allerede i sin barndom efter en ulykke i hjemmet. I 2006 som 21-årig valgte han at få opereret øjet ud, da det var skyld i kraftig hovedpine.

Afskyelig
Og det er desværre heller ingen nyhed, at modstanderholdenes fans og spillere skal gøre opmærksom på handicappet.

Adskillige gange gennem karrieren i syv skotske klubber har han oplevet hån, mobning og kommentarer, man skulle forestille sig hørte skolegården til.

Netop mod Falkirk har den været gal flere gange. Tidligere i denne sæson blev Shiels selv vist ud efter en solid tackling på Joe McKee, der i løbet af kampen sammen med Kevin O'Hara havde været efter ham.

Efter den kamp fik O'Hara i øvrigt otte (!) spilledages karantæne for mobning af Shiels.

Falkirk har nu været ude med en officiel undskyldning til Dean Shiels og kalder opførslen fra tilskuerpladserne for 'afskyelig'.

- Vi fordømmer opførslen med hele vores hjertet og vil arbejde sammen med Dunfirmline for at identificere de ansvarlige, skriver klubben på sin hjemmeside.

United-stjerne var modelkæreste utro med brystbombe

Bedt om at smutte: Her vil Sviatchenko spille sig til VM

 
Nike i kæmpe brøler? Melder Liverpool-stjernen klar for Barcelona