Slår spekulationer ned: Intet er bestemt endnu

Simon Makienok har udløb i tyske St. Pauli og lige nu står fremtiden åben for angriberen. Tyskland, Danmark eller sågar Asien kan blive en realitet, fortæller Makienok til Ekstra Bladet

Makienok har kontraktudløb efter to sæsoner i St. Pauli. Foto: Fabian Bimmer/Ritzau Scanpix
Makienok har kontraktudløb efter to sæsoner i St. Pauli. Foto: Fabian Bimmer/Ritzau Scanpix
Følg Fodbold

Simon Makienok har udløb i 2. Bundesliga-klubben St. Pauli, og tyske Bild har spekuleret i, at angriberen skulle være på vej hjem til Danmark.

Og det er da også rigtigt nok, at et par fragtmænd har flyttet nogle flyttekasser til København, men det skyldes sådan set bare, at Makienok har købt bolig i hovedstaden.

Det er der ikke noget nyt i.

- Alle de år, jeg har spillet i udlandet, har jeg haft forskellige lejligheder i Danmark, som jeg både har haft stående frie, som jeg har lejet ud, som jeg har renoveret, som jeg ikke har renoveret.

- Så det har jeg egentlig haft, lige siden jeg flyttede fra Danmark for 8-9 år siden, afdramatiserer Simon Makienok over en telefon.

Det betyder ikke, at Makienok ikke kunne have lyst til at fortsætte karrieren i Danmark.

- Personligt er Danmark selvfølgelig en mulighed for mig, i og med at jeg i et par år nu har tænkt, at jeg også gerne ville komme hjem og studere, og så spille i Danmark - også mens jeg stadig har et niveau til det, hvor jeg kan være med, og min krop kan være med, forklarer Makienok.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Simon Makienok har tilbragt to sæsoner hos tyske St. Pauli. Han kom til klubben fra Dynamo Dresden. Foto: Uwe Anspach/Ritzau Scanpix
Simon Makienok har tilbragt to sæsoner hos tyske St. Pauli. Han kom til klubben fra Dynamo Dresden. Foto: Uwe Anspach/Ritzau Scanpix

Stor interesse i Tyskland
I skrivende stund er intet dog bestemt, og en forlængelse med 2. Bundesliga-klubben, som Makienok netop er sluttet nummer fem med, kan også komme på tale.

- Jeg har haft det rigtig godt her i St. Pauli og har været rigtig glad for at spille her og for at være en del af et klubmønster, og har også haft snakke med dem over det sidste halve års tid om en eventuel forlængelse, lyder det fra Makienok.

Gennem foråret har St. Pauli været i en situation, hvor de med få point til oprykningsstregen ikke har vist, i hvilken liga fremtiden lå, og det har, formoder Makienok, gjort klubben afventende i forhold til forlængelser.

Nu har det resulteret i, at andre døre har åbnet sig for den kontraktfri angriber. Især hos ligakonkurrenterne i det tyske.

- Jeg kunne sagtens se mig selv fortsætte her, men når man ikke har nogen aftale på plads siden vinter, hvor man må begynde at tale med andre klubber, så er jeg selvfølgelig også blevet kontaktet af andre, som godt kunne bruge en stor angriber, der har gjort det godt i 2. Bundesliga, forklarer Makienok og uddyber, at forskellige forhandlinger lige nu er i gang i kulissen.

Asien også i spil
Det kan også ende med at blive på et helt andet kontinent, at Simon Makienok i den kommende sæson skal snøre støvlerne.

Klubber fra Asien bejler nemlig også til den store angriber.

- Jeg tror altid, når man er angriber og måske også er den type angriber, jeg er, som der måske ikke findes flere tusinder af, så er der interesse fra alle mulige steder af, og, ja, jeg har fået nogle tilbud fra Asien.

- Jeg er altid meget åben og altid meget nysgerrig på forskellige ting. Nu har jeg også været i mange forskellige lande og set det som nogle gode oplevelser også for mig, så jeg udelukker ikke, at det kunne blive en mulighed, hvis det rigtige tilbud kommer.

Artiklen fortsætter under billedet ...

I 2014 forlod Simon Makienok Danmark, da Brøndby solgte ham til Palermo. Siden har han repræsenteret en række klubber i Europa. Foto: Christian Charisius/Ritzau Scanpix
I 2014 forlod Simon Makienok Danmark, da Brøndby solgte ham til Palermo. Siden har han repræsenteret en række klubber i Europa. Foto: Christian Charisius/Ritzau Scanpix

Simon Makienok har i indeværende sæson fået spilletid i 30 kampe, i perioder fra start og i perioder som indskifter.

Seks mål og to assists er det i de i alt godt og vel 1000 minutter blevet til for angriberen, der bortset fra et par kampe ude med coronavirus har været skadesfri hele sæsonen.

- Når jeg kigger på det overordnet, så synes jeg, at det har været en god sæson. Jeg har spillet mere og været en større og vigtigere del af holdet end i den første sæson, jeg var her.

- Og vi er endt højere og har i nærmest hele sæsonen spillet med i toppen. Det har selvfølgelig været sjovt.

- Jeg har også scoret nogle mål og været med i en masse kampe, vi har vundet, og været en stor del af det, så for mig personligt synes jeg, at det har været en god sæson, fortæller Makienok.

- Hvad vægter og prioriterer du i det valg, du inden længe skal træffe om din fremtid?

- At spille fodbold og ikke sidde på bænken og være en del af et projekt og et hold for at opnå nogle ting, også fordi jeg stadig føler, at jeg kan og har niveauet til det. Det er klart det, der vægter mest for mig.

- Den der vilje og gejst, man skal have for ligesom at udvikle sig og opnå ting, den har jeg stadig, lyder det fra Makienok.

- Vi kan næsten ikke tale om Danmark, uden at jeg lige spørger dig til Brøndby?

- Brøndby har altid haft et sted i mit hjerte, og det har det stadig, jeg følger også stadig med, så ja, det vil jeg da heller ikke afvise, hvis der var en mulighed for det.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Fik du læst:

Gribbene cirkler over Raiolas lig

To års fængsel for brutal fodbold-vold

 

FCK skovlede penge ind på spillersalg

Mere fra Ekstra Bladet+

Qatar er et diktatur, styret af emiren og et præsteskab med rod i shariaen

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind