Annonce:
Annonce:

Slutter med et brag: Succes-dansker skriver historie med verdensstjerner

Shanghai SIPG med Mads Davidsen som teknisk direktør er for første gang mestre i Kina. Efter sportsligt og politisk pres er mesterskabet derfor noget af en forløsning for den succesfulde dansker

Mads Davidsen er en jublende mand. Her ses han med den brasilianske stjerne Hulk efter Shanghai SIPGs første mesterskab  nogensinde var sikret. Foto: Privat
Mads Davidsen er en jublende mand. Her ses han med den brasilianske stjerne Hulk efter Shanghai SIPGs første mesterskab nogensinde var sikret. Foto: Privat
Annonce:
Følg Fodbold

Jublen buldrer onsdag aften dansk tid løs i millionbyen Shanghai.

I hvert fald omkring den lokale storklub Shanghai SIPG, der efter en sejr på 2-1 over Beijing Renhe er blevet kinesiske mestre for første gang.

En af de bærende kræfter hos det storsatsende fodboldhold, der tæller stjerner som Oscar og Hulk i truppen, er såmænd dansk.

Den tekniske direktør hedder Mads Davidsen, og hans arbejde i kulissen har nu båret frugt. Det han han fået guld-stempel på.

Derfor var det også en meget ekstatisk herre, som Ekstra Bladet har talt med kort efter, at Davidsen så mesterskabet komme i hus i den pengestærke liga.

Annonce:

- Det er kæmpestort for klubben. Det har krævet nogle kræfter, og mange hårde arbejdstimer for mange mennesker for at få det her til at lykkes, men vi er langsomt blevet bedre år for år, og nu kulminerer det så med det første mesterskab, så det er selvfølgelig en kæmpe forløsning, siger Mads Davidsen.

Den danske direktør var selv til stede på hjemmebanen, da sejren blev en realitet, og under telefon-interviewet lød jublende brøl i baggrunden fra flere brasilianske spillere på Shanghai-holdet.

- Vi har kun lige forladt omklædningsrummet, men jeg regner med, at vi skal have lidt at spise nu, og så skal der sikkert også være noget fejring bagefter, siger Davidsen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Shanghai SIPG med pokalen. Foto: Ritzau Scanpix
Shanghai SIPG med pokalen. Foto: Ritzau Scanpix
 

Kæmpe politisk pres
Den 36-årige tekniske direktør fortæller, at der er meget opmærksomhed på den kinesiske liga, og klubberne fra Shanghai har forgæves jagtet guldet i mange år.

- Det er første gang i 23 år, at Shanghai får et mesterhold, og der bor 25 millioner mennesker i byen. Så det er klart, at der er 'run' på. Der er også kæmpe politisk pres på, at vi skal lave resultater, og nu har vi lykkedes med det.

Annonce:

- Der ventes, at du gør en forskel som udlænding, og at man bringer noget til holdet hele tiden, ellers kunne de lige så godt ansætte en lokal. siger han.

Artiklen fortsætter under billedet.

En af holdets store stjener er Oscar, der tidligere har tørnet ud for Chelsea. Her tørner han ud for Shanghai SIPG i kampen mod Beijing Renhe. Foto: Ritzau Scanpix
En af holdets store stjener er Oscar, der tidligere har tørnet ud for Chelsea. Her tørner han ud for Shanghai SIPG i kampen mod Beijing Renhe. Foto: Ritzau Scanpix
 

Hvad bringer fremtiden?
Davidsen annoncerede allerede i august, at han stopper i den nykårede mesterklub ved kontraktens udgang dette år. Den forhenværende U19-træner i Brøndby rejser snart hjem til Danmark og finder ud af, hvad fremtiden bringer.

- Har du fået nogen tilbud endnu?

- Jo, jeg har fået et par tilbud, som jeg har afvist, og så har jeg også et par stykker, som er åbne stadigvæk.

Snart er Kina et lukket kapitel for Davidsen, men han fik sat et fornemt punktum i landet, han kom til for seks år siden.

Guld-bedriften er således en passende afslutning på det, der endte med at blive et eventyr i østen, som har budt på succes i både Guangzhou Evergrande siden Shanghai SIPG.

- Det bliver ikke meget bedre, siger jublende Davidsen.

Kæmpe succes i milliard-selskab: Dansker tager guld med storklub

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Politiske skandaler har siden 2003 udløst 12 kommissioner
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: