Smuthul i kontrakten: CL-komet kan købes for en slik

Europas måske mest ombejlede teenager, norske Erling Haaland, kan via en klausul i kontrakten ende med at blive meget billigere end først antaget

Både på banen og i omklædningen er Erling Håland en fornøjelse at arbejde sammen med, lyder det fra nordmandens gamle holdkammerat, danske Christoffer Remmer.
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold

Rygterne har været mange - skal han til Liverpool, Manchester United, Real Madrid? Og hvor stort et beløb vil de pengestærke giganter smide på bordet for den platinblonde nordmand?

Ifølge tyske Bild kan transferen dog blive opsigtsvækkende på en helt anden måde. En klausul i kontrakten betyder, at et meget lavt loft på omtrent 30 millioner euro vil blive sat over Haalands transferpris fra sommer, hævder Bild.

Det svarer til ca. 224 millioner danske kroner og er markant lavere, end de fleste formentlig havde forestillet sig. Herunder Haaland selv, der i et interview over for Sky Sports svarede journalisten, at han ville give ham en 'special price'. 60 millioner euro.

Det mulige loft i kontrakten kan nu betyde, at hans østrigske arbejdsgiver vil spekulere i at få ham solgt til januar, hvor loftet endnu ikke har gjort sig gældende.

Spekulationen har da også taget fart, efter det blev rapporteret i medier rundt omkring i verden, at Haaland senior, den gamle Premier League-forsvarsspiller Alf-Inge Haaland, blev spottet på Manchester Uniteds træningsanlæg i sidste uge.

Handlende dåseklubber
Flere mindre klubber har da også blod på tanden. Blandt andet har søsterklubben, RB Leipzig, længe set sig meget varme på Haaland.

De to klubber har en omfattende transferhistorik, og en eventuel handel ville gøre Haaland til den 18. spiller, der har skiftet fra den østrigske til den tyske 'dåseklub' i løbet af blot otte sæsoner.

- Knægten er en rigtig god spiller. Såvel i ligaen som i Champions League gør han det overordentligt godt.  Så vi kigger os naturligvis om til sommer, siger RB Leipzig-manager Markus Krösche.

Ifølge Bild har Haalands far også været i kontakt med den saksiske klub, der var hurtige med at bejle til nordmanden i starten af sæsonen.

Den store norske knægt har i løbet af efterårssæsonen taget Europa med storm. 15 mål i 12 østrigske ligakampe og syv mål i fire Champions League-kampe er det blevet til.

Hattrick-helten Håland - Se norske kommentatorer gå amok

Teenage-sensation i Champions League: FCK missede ham

Utrolig statistik: Derfor flokkes mastodonter om 19-årige Erling

Utrolig statistik: Derfor flokkes mastodonter om 19-årige Erling Fyret efter kæmpe magtkamp

Utrolig statistik: Derfor flokkes mastodonter om 19-årige Erling Fyret efter kæmpe magtkamp Officielt: Frank Arnesen scorer topjob

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+