Årets transfer: Femtestørst nogensinde

Atlético Madrid har præsteret årets største fodboldtransfer i verden

940 millioner kroner har Atletico Madrid betalt for João Félix, der her brillerer med det yngste hattrick i Europa League siden Agüero. Video: Discovery Networks Danmark.

Rygterne har kørt længe, men nu er det officielt.

Atlético Madrid har skrevet kontrakt med det 19-årige portugisiske vidunderbarn João Félix fra Benfica, der får trøje nummer syv, som Antoine Griezmann hidtil har båret.

Det meddeler klubben onsdag aften.

- Atlético og Benfica er blevet enige om en transfer for João Félix. Den 19-årige spiller har underskrevet en kontrakt for de kommende syv sæsoner, skriver Atlético på sin hjemmeside.

Artiklen fortsætter under billedet

Og offensivspilleren koster den spanske hovedstadsklub intet mindre end 940 millioner kroner, og dermed træder han ind som verdens femtedyreste fodboldspiller nogensinde.

Kun Neymar, Kylian Mbappé, Ousmane Dembele og Philippe Coutinho har kostet flere penge end Felix-handlen.

Dermed ser der ud til at være hentet en afløser for Antoine Griezmann, der har meddelt, at han forlader klubben denne sommer. For et par uger siden blev det også afsløret, hvilken klub Griezmann skifter til, som du kan læse LIGE HER.

João Félix debuterede i juni for Portugals A-landshold, da de vandt den første udgave af Nations League. Her optrådte den kommende Atlético-stjerne i front sammen med Cristiano Ronaldo, som han naturligvis også sammenlignes med, for han kan også spille på kanten.

Tidligere har Manchester City, Liverpool, Real Madrid, Bayern München, Barcelona og Juventus også været nævnt som mulige klubber, men det blev altså Atlético, der trak sig sejrrigt ud af transfer-kampen.

Det har tidligere været fremme, at João Félix ellers ikke var det største talent som helt ung.

15 år gammel var han på kontrakt hos FC Porto, hvor han blev vejet og fundet for let og fik ophævet sin aftale. Den beslutning sendte ham i hænderne på rivalerne fra Benfica.

I den forgangne sæson blev det til 20 mål i 43 kampe for Benfica, som han først debuterede for i august og siden gjorde til mestre.

Det har i det hele taget været en stor transferdag i Atlético Madrid. Først solgte de Rodri til Manchester City, og så offentliggjorde de købet af Hector Herrera i Porto, og nu er João Félix altså også hentet til.

Og han er en populær ung mand blandt pigerne. Da han scorede hattrick mod Frankfurt i Europa League i april fortalte han, hvordan pigerne sendte nøgenbilleder til ham, som du kan læse LIGE HER.

Svend Gehrs' kommentar til Laudrups 3-1 mål mod Uruguay er blevet ikonisk. Foto: /ritzau/Jens Panduro Sport og Spil Det er altså genialt, det dér - selv om Laudrup ikke synes det

Se også: Smider halv milliard for ny stjerne

Se også: Stortalent skrev historie: - Han er så vanvittigt god

Se også: Scorede historisk hattrick: Nu vælter det ind med nøgenbilleder

Sport og Spil Fra nulbon til landsholdet: Bomberens utrolige karriere

16 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere